Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Sardinky v oleji

FCDB ID 0390

Sardinky v oleji

Sardines, canned in oil

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.91
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 921 kJ
Energetická hodnota (kcal) 220 kcal
Tuky celkové 14.0 g
  Nasycené mastné kyseliny 2.77 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 23.7 g
Sůl 1.0 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0267 A0460 A0634 A0717 A0727 A0747 A0803 A1143 A1265 A1285 B1558 C0265 E0150 F0014 G0003 H0263 J0123 K0021 M0151 N0041 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A0FBZ#F06.A06XJ

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.91
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 921 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 220 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 23.7 00020
   Dusík celkový NT g 3.8 00012
Tuky celkové [FACF:0.940] FAT g 14.0 00053
Sacharidy celkové CHOT g 0 00053
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00012
Voda celková WATER g 58.5 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 3.6 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.03 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.30 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00002
Vitamin A VITA RE 28 00012
   Retinol RETOL μg 28 00020
   beta-karoten CARTB μg 0 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.8 00038
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.8 00012
Minerální látky        
Sodík NA mg 408 00020
Hořčík MG mg 46 00020
Fosfor P mg 475 00020
Draslík K mg 399 00020
Vápník CA mg 415 00020
Železo FE mg 2.9 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 1.0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00012
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 2.77 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.40 00053
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 1.88 00053
   C 17:0 F17:0 g 0.10 00053
   C 18:0 F18:0 g 0.39 00053
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 5.46 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 1.06 00053
   C 17:1 F17:1 g 0.10 00053
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 3.36 00053
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.84 00053
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.10 00053
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 4.73 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.95 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.45 00053
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.50 00053
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 2.78 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.28 00053
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 1.05 00053
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0.23 00053
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 1.02 00053
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 72 00020
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0390 Sardinky v oleji
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MOŘŠTÍ ŽIVOČICHOVÉ NEBO VÝROBKY Z NICH (US CFR) [A0267]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CIAA) [A0460]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0634]
27 RYBY A MOŘSKÉ PRODUKTY (EFG) [A0717]
04 RYBY A RYBÍ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0727]
042 RYBY MOŘSKÉ ) (CCPR) [A0747]
MOŘSKÉ PRODUKTY (EUROFIR) [A0803]
10000018 - RYBY UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1143]
1100000 -11. RYBY, VÝROBKY Z RYB, KORÝŠI, MĚKKÝŠI A OSTATNÍ MOŘŠTÍ A SLADKOVODNÍ ŽIVOČICHOVÉ (ES) [A1265]
1500 VÝROBKY Z RYB, KORÝŠŮ A MĚKKÝŠŮ (USDA SR) [A1285]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SARDINKA [B1558]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, S KOSTÍ, S KŮŽÍ [C0265]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM ROSTLINNÝM TUKEM NEBO OLEJEM [H0263]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] STERILACE TEPLEM [J0123]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALENÝ V ROSTLINNÉM TUKU NEBO OLEJI [K0021]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] KOVOVÁ NÁDOBA [M0151]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] KOV [N0041]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky