Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Losos atlantický, filet, s kůží

FCDB ID 0389

Losos atlantický, filet, s kůží

Salmon, fillet, meat with skin, raw

Salmo salar L.

Losos atlantický, filet, s kůží

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 933 kJ
Energetická hodnota (kcal) 225 kcal
Tuky celkové 16.9 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.91 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 18.1 g
Sůl 0.17 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0267 A0460 A0634 A0717 A0727 A0747 A0802 A1146 A1265 A1285 B1587 C0175 E0150 F0003 G0003 H0003 J0001 K0003 M0137 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A02EY#F20.A07QQ$F20.A07QM

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 933 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 225 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 18.1 00012
   Dusík celkový NT g 2.9 00070
Tuky celkové [FACF:0.700] FAT g 16.9 00070
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 62.6 00070
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.2 00070
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.21 00058
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.16 00058
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 1.0 00002
Vitamin A VITA RE 41 00012
   Retinol RETOL μg 41 00002
   beta-karoten CARTB μg 0 00058
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 3.55 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 3.55 00058
Minerální látky        
Sodík NA mg 69 00070
Hořčík MG mg 27 00058
Fosfor P mg 240 00058
Draslík K mg 363 00058
Vápník CA mg 9 00058
Železo FE mg 0.3 00058
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.17 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g 0
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.91 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00070
   C 6:0 F6:0 g 0 00070
   C 8:0 F8:0 g 0 00070
   C 10:0 F10:0 g 0 00070
   C 12:0 F12:0 g 0 00070
   C 13:0 F13:0 g 0 00070
   C 14:0 F14:0 g 0.15 00070
   C 15:0 F15:0 g 0 00070
   C 16:0 F16:0 g 0.58 00070
   C 17:0 F17:0 g 0 00070
   C 18:0 F18:0 g 0.16 00070
   C 20:0 F20:0 g 0.02 00070
   C 22:0 F22:0 g 0 00070
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 3.00 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00070
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.19 00070
   C 17:1 F17:1 g 0 00070
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 2.57 00070
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.24 00070
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00070
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.25 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.74 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.73 00070
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00070
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.01 00070
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.51 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.25 00070
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.13 00070
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.13 00070
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00070
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00070
Cholesterol CHORL mg 55 00058
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0389 Losos atlantický, filet, s kůží
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MOŘŠTÍ ŽIVOČICHOVÉ NEBO VÝROBKY Z NICH (US CFR) [A0267]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CIAA) [A0460]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0634]
27 RYBY A MOŘSKÉ PRODUKTY (EFG) [A0717]
04 RYBY A RYBÍ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0727]
042 RYBY MOŘSKÉ ) (CCPR) [A0747]
RYBY NEBO PODOBNÉ ORGANISMY (EUROFIR) [A0802]
10000282 - RYBY - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1146]
1100000 -11. RYBY, VÝROBKY Z RYB, KORÝŠI, MĚKKÝŠI A OSTATNÍ MOŘŠTÍ A SLADKOVODNÍ ŽIVOČICHOVÉ (ES) [A1265]
1500 VÝROBKY Z RYB, KORÝŠŮ A MĚKKÝŠŮ (USDA SR) [A1285]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] LOSOS OBECNÝ [B1587]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA [C0175]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ SMRŠTITELNÝ OBAL [M0137]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky