Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Olivy zralé (černé), konzervované

FCDB ID 0388

Olivy zralé (černé), konzervované

Olives, ripe, canned

Olea europea L.

Olivy zralé (černé), konzervované

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 488 kJ
Energetická hodnota (kcal) 118 kcal
Tuky celkové 10.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.42 g
Sacharidy využitelné 3.1 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 0.8 g
Sůl 1.8 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0152 A0455 A0629 A0663 A0707 A0732 A0834 A0988 A1267 A1279 B1170 C0167 E0150 F0022 G0003 H0173 H0190 J0100 K0018 M0194 N0001 P0024 Z0052

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01BQ#F10.A166Z

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 488 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 118 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0.8 00058
   Dusík celkový NT g 0.1 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 10.7 00058
Sacharidy celkové CHOT g 6.3 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 3.1 00012
   Vláknina potravy FIBT g 3.2 00058
Voda celková WATER g 80.0 00058
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.2 00058
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0 00058
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0 00058
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0.9 00058
Vitamin A VITA RE 20 00012
   Retinol RETOL μg 0 00058
   beta-karoten CARTB μg 237 00058
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 1.65 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 1.65 00058
Minerální látky        
Sodík NA mg 735 00058
Hořčík MG mg 4 00058
Fosfor P mg 3 00058
Draslík K mg 8 00058
Vápník CA mg 88 00058
Železo FE mg 3.3 00058
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 1.8 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00058
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.42 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 1.18 00058
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0.24 00058
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 7.89 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.09 00058
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 7.77 00058
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.03 00058
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.91 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.85 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.85 00058
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00058
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.06 00058
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00058
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0 00058
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00058
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0388 Olivy zralé (černé), konzervované
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ZELENINA NEBO ZELENINOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0152]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
15 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0663]
17 OVOCE (EFG) [A0707]
09 OVOCE A VÝROBKY Z NĚHO (EUROCODE2) [A0732]
ZPRACOVANÝ OVOCNÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0834]
50102000 - OVOCE - UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (GS1 GPC) [A0988]
0160000 - OSTATNÍ OVOCE (ES) [A1267]
0900 OVOCE A OVOCNÉ ŠŤÁVY (USDA SR) [A1279]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] OLIVA ČERNÁ [B1170]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PLOD [C0167]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0022]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] SOLENÝ [H0173]
NAKLÁDANÝ [H0190]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ PŘÍDAVKEM CHEMICKÝCH LÁTEK [J0100]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALENÝ VE SLANÉM NÁLEVU [K0018]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLECHOVKA, LÁHEV NEBO SKLENICE [M0194]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] ZRALÝ NEBO VYVINUTÝ [Z0052]
Umístit potravinu do schránky