Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Olivy zelené, marinované

FCDB ID 0387

Olivy zelené, marinované

Olives green brined / marinated

Olea europea L.

Olivy zelené, marinované

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.84
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 542 kJ
Energetická hodnota (kcal) 136 kcal
Tuky celkové 12.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.78 g
Sacharidy využitelné 1.7 g
  Cukry celkové 0.1 g
Bílkoviny celkové 1.4 g
Sůl 6.0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.84
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 542 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 136 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 1.4 00020
   Dusík celkový NT g 0.2 00012
Tuky celkové [FACF:0.950] FAT g 12.7 00020
Sacharidy celkové CHOT g 4.1 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 1.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 2.4 00020
Voda celková WATER g 76.0 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 5.8 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.02 00004
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.01 00004
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00020
Vitamin A VITA RE 15 00012
   Retinol RETOL μg 0 00020
   beta-karoten CARTB μg 180 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 1.99 00004
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 1.99 00012
Minerální látky        
Sodík NA mg 2400 00020
Hořčík MG mg 22 00020
Fosfor P mg 17 00020
Draslík K mg 55 00020
Vápník CA mg 61 00020
Železo FE mg 1.6 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 6.0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.1 00012
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g 0.1 00020
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.78 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 1.45 00056
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0.28 00056
   C 20:0 F20:0 g 0.05 00056
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 8.87 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.13 00056
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 8.74 00056
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.42 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.34 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.34 00056
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.08 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.08 00056
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0387 Olivy zelené, marinované
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] OVOCE NEBO OVOCNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0143]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
15 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0663]
17 OVOCE (EFG) [A0707]
09 OVOCE A VÝROBKY Z NĚHO (EUROCODE2) [A0732]
ZPRACOVANÝ OVOCNÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0834]
50102000 - OVOCE - UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (GS1 GPC) [A0988]
0160000 - OSTATNÍ OVOCE (ES) [A1267]
0900 OVOCE A OVOCNÉ ŠŤÁVY (USDA SR) [A1279]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] OLIVA ZELENÁ [B1169]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PLOD [C0167]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0022]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] MLÉČNĚ KVAŠENÝ [H0101]
SOLENÝ [H0173]
NAKLÁDANÝ [H0190]
ODHOŘČENÝ [H0198]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] PASTEROVANÝ TEPLEM [J0135]
KONZERVOVANÝ NAKLÁDÁNÍM [J0137]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALENÝ VE SLANÉM NÁLEVU [K0018]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky