FCDB ID 0379
Víno bílé
Wine, white

Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 306 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 73 | kcal |
Tuky celkové | 0 | g |
Nasycené mastné kyseliny | 0 | g |
Sacharidy využitelné | 3.3 | g |
Cukry celkové | g | |
Bílkoviny celkové | 0.2 | g |
Sůl | 0 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0299 A0465 A0639 A0661 A0712 A0734 A0849 A0888 A1226 A1284 B1329 C0140 E0123 F0001 G0003 H0232 H0253 J0001 K0003 M0001 N0001 P0188Popis potraviny kódy FoodEX2
A03MVObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 306 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 73 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 0.2 | 00057 |
Dusík celkový | NT | g | 0 | 00012 |
Tuky celkové [FACF:0.000] | FAT | g | 0 | 00002 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 3.3 | 00012 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 3.3 | 00012 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 0 | 00002 |
Voda celková | WATER | g | 87.8 | 00057 |
Ethanol | ALC | g | 8.5 | 00020 |
Popel | ASH | g | 0.2 | 00057 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | 0.01 | 00036 |
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | 0.02 | 00020 |
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | ||
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | 0 | 00036 |
Vitamin A | VITA | RE | 0 | 00012 |
Retinol | RETOL | μg | 0 | 00000 |
beta-karoten | CARTB | μg | 0 | 00000 |
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | 0 | 00000 |
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | ||
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 3 | 00057 |
Hořčík | MG | mg | 9 | 00020 |
Fosfor | P | mg | 13 | 00020 |
Draslík | K | mg | 88 | 00020 |
Vápník | CA | mg | 13 | 00020 |
Železo | FE | mg | 0.6 | 00020 |
Měď | CU | mg | ||
Zinek | ZN | mg | ||
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | ||
Sůl | NACL | g | 0 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | ||
Fruktosa | FRUS | g | ||
Glukosa | GLUS | g | ||
Laktosa | LACS | g | ||
Maltosa | MALS | g | ||
Sacharosa | SUCS | g | ||
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | 0 | 00000 |
C 4:0 | F4:0 | g | ||
C 6:0 | F6:0 | g | ||
C 8:0 | F8:0 | g | ||
C 10:0 | F10:0 | g | ||
C 12:0 | F12:0 | g | ||
C 13:0 | F13:0 | g | ||
C 14:0 | F14:0 | g | ||
C 15:0 | F15:0 | g | ||
C 16:0 | F16:0 | g | ||
C 17:0 | F17:0 | g | ||
C 18:0 | F18:0 | g | ||
C 20:0 | F20:0 | g | ||
C 22:0 | F22:0 | g | ||
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | 0 | 00000 |
C 14:1 | F14:1CN5 | g | ||
C 16:1 | F16:1CN7 | g | ||
C 17:1 | F17:1 | g | ||
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | ||
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | ||
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | ||
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | 0 | 00000 |
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0 | 00000 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | ||
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | ||
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | ||
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | 0 | 00000 |
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | ||
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | ||
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | ||
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | ||
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | ||
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | ||
Cholesterol | CHORL | mg | 0 | 00000 |
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |