Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Pivo světlé nealkoholické

FCDB ID 0374

Pivo světlé nealkoholické

Beer, light, low alcohol

Pivo světlé nealkoholické

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 63 kJ
Energetická hodnota (kcal) 15 kcal
Tuky celkové 0 g
  Nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy využitelné 2.8 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 0.1 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 63 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 15 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0.1 00020
   Dusík celkový NT g 0 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 0 00003
Sacharidy celkové CHOT g 2.8 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 2.8 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00020
Voda celková WATER g 96.5 00020
Ethanol ALC g 0.46 00020
Popel ASH g 0.1 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.01 00049
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.02 00003
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00020
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00020
   beta-karoten CARTB μg 0 00020
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00020
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0 00012
Minerální látky        
Sodík NA mg 2 00020
Hořčík MG mg 3 00020
Fosfor P mg
Draslík K mg 20 00020
Vápník CA mg 2 00020
Železo FE mg
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0374 Pivo světlé nealkoholické
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SLADOVÝ NÁPOJ (US CFR) [A0195]
NÁPOJE (CIAA) [A0465]
NÁPOJE, KROMĚ MLÉČNÝCH VÝROBKŮ (CCFAC) [A0639]
13 VÝROBKY ZÍSKANÉ ZE SUROVIN ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) A0661]
21 PIVO (EFG) [A0711]
11 NÁPOJE (NEMLÉČNÉ) (EUROCODE2) [A0734]
PIVO NEBO JINÝ NÁPOJ NA BÁZI SLADU (EUROFIR) [A0847]
10000159 - PIVO (GS1 GPC) [A0882]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
1400 NÁPOJE (USDA SR) [A1284]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] JEČMEN [B1230]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO VYKLÍČENÉ NEBO VYRAŠENÉ [C0102]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TEKUTINA, NÍZKOVISKÓZNÍ, BEZ VIDITELNÝCH ČÁSTIC [E0123]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0022]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
ALCOHOLOVĚ KVAŠENÝ [H0232]
S OXIDEM UHLIČITÝM VZNIKLÝM FERMENTACÍ [H0246]
ALKOHOL ČÁSTEČNĚ ODSTRANĚN [H0287]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] PASTEROVANÝ TEPLEM [J0135]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ [P0026]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky