Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Semena sezamová

FCDB ID 0372

Semena sezamová

Sesame seeds

Sesamum indicum L.

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2680 kJ
Energetická hodnota (kcal) 648 kcal
Tuky celkové 58.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 8.74 g
Sacharidy využitelné 4.6 g
  Cukry celkové 0.5 g
Bílkoviny celkové 21.9 g
Sůl 0.1 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2680 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 648 00012
Bílkoviny celkové [NCF:5.30] PROT g 21.9 00004
   Dusík celkový NT g 4.1 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 58.5 00020
Sacharidy celkové CHOT g 12.5 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 4.6 00012
   Vláknina potravy FIBT g 7.9 00020
Voda celková WATER g 3.2 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 3.9 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.76 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.17 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00020
Vitamin A VITA RE 1 00012
   Retinol RETOL μg 0 00020
   beta-karoten CARTB μg 12 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 2.25 00020
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 26 00020
Hořčík MG mg 352 00020
Fosfor P mg 701 00020
Draslík K mg 438 00020
Vápník CA mg 96 00020
Železo FE mg 9.9 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.5 00012
   Fruktosa FRUS g 0.1 00041
   Glukosa GLUS g 0.3 00041
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g 0.3 00041
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 8.74 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.14 00056
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 5.25 00056
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 2.74 00056
   C 20:0 F20:0 g 0.44 00056
   C 22:0 F22:0 g 0.17 00056
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 22.59 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.17 00056
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 22.42 00056
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 23.26 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 22.51 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 22.51 00056
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.75 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.75 00056
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0372 Semena sezamová
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SEMENA NEBO VÝROBKY ZE SEMEN (US CFR)
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
023 OLEJNATÁ SEMENA (SO) (CCPR) [A0686]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
07 LUŠTĚNINY, SEMENA, JÁDRA, OŘECHY A VÝROBKY Z NICH (EUROCODE2) [A0730]
OŘECHY, SEMENA NEBO JÁDRA (EUROFIR) [A0823]
10000236 - OŘECHY/SEMENA - UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1002]
0401000 - OLEJNATÁ SEMENA (ES) [A1238]
1200 VÝROBKY Z OŘECHŮ A SEMEN (USDA SR) [A1282]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SEZAM [B1226]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, S ODSTRANĚNOU SLUPKOU, S KLÍČKEM [C0132]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1