Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Arašídy

FCDB ID 0367

Arašídy

Peanuts, dried

Arachis hypogaea L.

Arašídy

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.75
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2460 kJ
Energetická hodnota (kcal) 594 kcal
Tuky celkové 48.9 g
  Nasycené mastné kyseliny 9.19 g
Sacharidy využitelné 8.9 g
  Cukry celkové 3.1 g
Bílkoviny celkové 25.8 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.75
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2460 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 594 00012
Bílkoviny celkové [NCF:5.46] PROT g 25.8 00058
   Dusík celkový NT g 4.7 00012
Tuky celkové [FACF:0.950] FAT g 48.9 00020
Sacharidy celkové CHOT g 16.5 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 8.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 7.6 00020
Voda celková WATER g 6.6 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.2 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.81 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.13 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00002
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00020
   beta-karoten CARTB μg 0 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 9.21 00020
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 9.21 00003
Minerální látky        
Sodík NA mg 10 00020
Hořčík MG mg 182 00020
Fosfor P mg 384 00020
Draslík K mg 572 00020
Vápník CA mg 70 00020
Železo FE mg 3.0 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 3.1 00004
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 9.19 00020
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.18 00056
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 5.27 00056
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 1.29 00056
   C 20:0 F20:0 g 0.65 00056
   C 22:0 F22:0 g 1.16 00056
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 23.09 00020
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.05 00056
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 22.29 00056
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.59 00056
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.16 00056
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 13.49 00020
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 13.20 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 12.99 00056
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.21 00056
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.29 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.29 00056
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00004
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0 00004
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00004
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0367 Arašídy
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] OŘECHY NEBO VÝROBKY Z OŘECHŮ (US CFR) [A0260]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
023 OLEJNATÁ SEMENA (SO) (CCPR) [A0686]
13 OŘECHY (EFG) [A0703]
07 LUŠTĚNINY, SEMENA, JÁDRA, OŘECHY A VÝROBKY Z NICH (EUROCODE2) [A0730]
OŘECHY, SEMENA NEBO JÁDRA (EUROFIR) [A0823]
10000008 - OŘECHY/SEMENA - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1005]
0401000 - OLEJNATÁ SEMENA (ES) [A1238]
1200 VÝROBKY Z OŘECHŮ A SEMEN (USDA SR) [A1282]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ARAŠÍDY [B1337]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, SE SLUPKOU, S KLÍČKEM [C0133]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] MÍRNÁ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0495]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky