Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Datle, sušené

FCDB ID 0364

Datle, sušené

Dates, dried

Phoenix dactylifera

Datle, sušené

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.86
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1434 kJ
Energetická hodnota (kcal) 339 kcal
Tuky celkové 0.8 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.11 g
Sacharidy využitelné 75.7 g
  Cukry celkové 56.2 g
Bílkoviny celkové 2.5 g
Sůl 0.01 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.86
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1434 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 339 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 2.5 00012
   Dusík celkový NT g 0.4 00070
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 0.8 00070
Sacharidy celkové CHOT g 85.1 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 75.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 9.4 00070
Voda celková WATER g 9.8 00070
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.8 00070
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.03 00004
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.09 00004
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 3.0 00004
Vitamin A VITA RE 3 00012
   Retinol RETOL μg 0 00004
   beta-karoten CARTB μg 40 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.05 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.05 00041
Minerální látky        
Sodík NA mg 5 00070
Hořčík MG mg 54 00004
Fosfor P mg 56 00004
Draslík K mg 643 00004
Vápník CA mg 51 00004
Železo FE mg 1.0 00004
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.01 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 56.2 00012
   Fruktosa FRUS g 27.7 00070
   Glukosa GLUS g 28.1 00070
   Laktosa LACS g 0 00070
   Maltosa MALS g 0 00070
   Sacharosa SUCS g 0.4 00070
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.11 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00070
   C 6:0 F6:0 g 0 00070
   C 8:0 F8:0 g 0 00070
   C 10:0 F10:0 g 0 00070
   C 12:0 F12:0 g 0 00070
   C 13:0 F13:0 g 0 00070
   C 14:0 F14:0 g 0.01 00070
   C 15:0 F15:0 g 0 00070
   C 16:0 F16:0 g 0.07 00070
   C 17:0 F17:0 g 0 00070
   C 18:0 F18:0 g 0.03 00070
   C 20:0 F20:0 g 0 00070
   C 22:0 F22:0 g 0 00070
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.14 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00070
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00070
   C 17:1 F17:1 g 0 00070
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.14 00070
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00070
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00070
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.34 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.30 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.30 00070
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00070
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00070
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.04 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.04 00070
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00070
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00070
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00070
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00070
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0364 Datle, sušené
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] OVOCE NEBO OVOCNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0143]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
17 OVOCE (EFG) [A0707]
09 OVOCE A VÝROBKY Z NĚHO (EUROCODE2) [A0732]
055 SUŠENÉ OVOCE (DF) (CCPR) [A0756]
ZPRACOVANÝ OVOCNÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0834]
0000206 - OVOCE - UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0991]
0160000 - OSTATNÍ OVOCE (ES) [A1267]
0900 OVOCE A OVOCNÉ ŠŤÁVY (USDA SR) [A1279]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] DATLE [B1209]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PLOD [C0167]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ [E0131]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ TÁCEK NEBO MISKA, PLASTOVÝ KRYT NEBO PŘEBAL [M0124]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky