Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Nektarinky

FCDB ID 0360

Nektarinky

Nectarines, raw

Prunus persica var. nucipersica

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.89
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 200 kJ
Energetická hodnota (kcal) 48 kcal
Tuky celkové 0.3 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.02 g
Sacharidy využitelné 9.3 g
  Cukry celkové 7.9 g
Bílkoviny celkové 1.1 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.89
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 200 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 48 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 1.1 00041
   Dusík celkový NT g 0.2 00012
Tuky celkové [FACF:0.700] FAT g 0.3 00041
Sacharidy celkové CHOT g 11.0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 9.3 00012
   Vláknina potravy FIBT g 1.7 00041
Voda celková WATER g 87.6 00041
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.03 00041
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.03 00041
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 5.4 00041
Vitamin A VITA RE 13 00012
   Retinol RETOL μg 0 00041
   beta-karoten CARTB μg 150 00041
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.77 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.77 00041
Minerální látky        
Sodík NA mg 0.5 00041
Hořčík MG mg 0 00041
Fosfor P mg 9 00041
Draslík K mg 201 00041
Vápník CA mg 6 00041
Železo FE mg 0.3 00041
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 7.9 00012
   Fruktosa FRUS g 1.4 00041
   Glukosa GLUS g 1.6 00041
   Laktosa LACS g 0 00041
   Maltosa MALS g 0 00041
   Sacharosa SUCS g 4.9 00041
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.02 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g 0 00041
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0 00041
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 0.02 00041
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0 00041
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.09 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00041
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.09 00041
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00041
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00041
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.11 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.11 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.11 00041
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00041
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0 00041
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00041
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0 00041
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00041
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0360 Nektarinky
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] OVOCE NEBO OVOCNÝ VÝROBEK (US CFR) [A0143]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
003 PECKOVÉ OVOCE (FS) (CCPR) [A0670]
17 OVOCE (EFG) [A0707]
09 OVOCE A VÝROBKY Z NĚHO (EUROCODE2) [A0732]
VÝROBEK Z OVOCE NEBO ZELENINY (EUROFIR) [A0833]
10000001 - OVOCE - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0994]
0140000 - PECKOVÉ OVOCE (ES) [A1225]
0900 OVOCE A OVOCNÉ ŠŤÁVY (USDA SR) [A1279]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] NEKTARINKA [B1436]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PLOD, SE SLUPKOU, JÁDRO, PECKA NEBO SEMENA ODSTRANĚNA [C0139]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1