Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Hamburger (firma McDONALD´S)

FCDB ID 0351

Hamburger (firma McDONALD´S)

Hamburger, McDONALD'S

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1050 kJ
Energetická hodnota (kcal) 248 kcal
Tuky celkové 7.4 g
  Nasycené mastné kyseliny 2.40 g
Sacharidy využitelné g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 13.0 g
Sůl 1.3 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0228 A0466 A0640 A0667 A0714 A0726 A0861 A1018 A1258 A1291 B1161 C0175 E0147 F0014 G0001 H0151 H0212 H0319 H0349 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024 Z0111

Popis potraviny kódy FoodEX2

A03ZL#F04.A00HC$F04.A044P$F04.A00JP$F04.A044J

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1050 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 248 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 13.0 00012
   Dusík celkový NT g 2.1 00009
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 7.4 00009
Sacharidy celkové CHOT g 32.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g
   Vláknina potravy FIBT g
Voda celková WATER g 44.8 00009
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.4 00009
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.09 00009
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.10 00009
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 2.7 00009
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.09 00009
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0.0 00009
Vitamin A VITA RE 54 00012
   Retinol RETOL μg 0 00009
   beta-karoten CARTB μg 650 00009
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.71 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.71 00009
Minerální látky        
Sodík NA mg 520 00009
Hořčík MG mg 10 00009
Fosfor P mg 124 00009
Draslík K mg 208 00009
Vápník CA mg 54 00009
Železo FE mg 0.6 00009
Měď CU mg 0.09 00009
Zinek ZN mg 1.60 00009
Selen SE μg
Jód ID μg 3.6 00009
Sůl NACL g 1.3 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 2.40 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.13 00009
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 1.38 00009
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0.73 00009
   C 20:0 F20:0 g 0.16 00009
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.30 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.03 00009
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.25 00009
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00009
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 3.97 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 3.97 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 3.35 00009
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0.62 00009
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.05 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.05 00009
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0351 Hamburger (firma McDONALD´S)
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SNACKY (US CFR) [A0228]
CHUŤOVKY/SLANÉ ZÁKUSKY K PŘÍMÉ KONZUMACI (CIAA) [A0466]
CHUŤOVKY/SLANÉ ZÁKUSKY - K PŘÍMÉ KONZUMACI (CCFAC) [A0640]
19 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (LI) (CCPR) [A0667]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
ZPRACOVANÝ POTRAVINÁŘSKÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0861]
10000012 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ ŽÁBOVITÍ UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1018 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
RYCHLÉ OBČERSTVENÍ (USDA SR) [A1291]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT [B1161]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA [C0175]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY METODY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY NEZNÁMÉ [G0001]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
S PŘIDANOU CIBULÍ [H0349]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V RYCHLÉM OBČERSTVENÍ [Z0111]
Umístit potravinu do schránky