Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Čokoláda hořká, obsah kakaa 70-85 %

FCDB ID 0349

Čokoláda hořká, obsah kakaa 70-85 %

Chocolate, dark, 70-85% cacao solids

Čokoláda hořká, obsah kakaa 70-85 %

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2390 kJ
Energetická hodnota (kcal) 579 kcal
Tuky celkové 42.6 g
  Nasycené mastné kyseliny 24.37 g
Sacharidy využitelné 35.0 g
  Cukry celkové 24.0 g
Bílkoviny celkové 7.8 g
Sůl 0.1 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2390 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 579 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 7.8 00041
   Dusík celkový NT g 1.2 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 42.6 00041
Sacharidy celkové CHOT g 45.9 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 35.0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 10.9 00041
Voda celková WATER g 1.4 00041
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.3 00041
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.03 00041
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.08 00041
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE 2 00012
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg 19 00041
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.59 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.59 00041
Minerální látky        
Sodík NA mg 20 00041
Hořčík MG mg 228 00041
Fosfor P mg 308 00041
Draslík K mg 715 00041
Vápník CA mg 73 00041
Železo FE mg 11.9 00041
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 24.0 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00041
   Glukosa GLUS g 0 00041
   Laktosa LACS g 0 00041
   Maltosa MALS g 0 00041
   Sacharosa SUCS g 24.0 00041
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 24.37 00012
   C 4:0 F4:0 g 0.01 00041
   C 6:0 F6:0 g 0.01 00041
   C 8:0 F8:0 g 0.01 00041
   C 10:0 F10:0 g 0.05 00041
   C 12:0 F12:0 g 0.02 00041
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.08 00041
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 10.08 00041
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 13.63 00041
   C 20:0 F20:0 g 0.41 00041
   C 22:0 F22:0 g 0.07 00041
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 12.77 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00041
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.10 00041
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 12.63 00041
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00041
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.24 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.21 00041
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00041
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00041
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00041
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0 00041
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00041
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.03 00041
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.02 00041
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 3 00041
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0349 Čokoláda hořká, obsah kakaa 70-85 %
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ANALOG KAKAOVÉHO NEBO ČOKOLÁDOVÉHO VÝROBKU (US CFR) [A0158]
CUKROVINKY (CIAA) [A0456]
CUKROVINKY (CCFAC) [A0630]
13 VÝROBKY ZÍSKANÉ ZE SUROVIN ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) A0661]
09 ČOKOLÁDA (EFG) [A0699]
10 CUKR, ČOKOLÁDA A PŘÍBUZNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0733]
ČOKOLÁDA NEBO ČOKOLÁDOVÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0839]
50161800 - CUKROVINKÁŘSKÉ VÝROBKY (GS1 GPC) [A0977]
0640000 - KAKAO (ES) [A1245]
1900 CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1289]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KAKAOVNÍK [B1318]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO [C0155]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] ČÁSTEČNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0018]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI AROMATY, KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0227]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALICÍ MÉDIUM NEZNÁMÉ [K0001]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky