Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Čokoláda mléčná

FCDB ID 0347

Čokoláda mléčná

Chocolate, milk

Čokoláda mléčná

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2210 kJ
Energetická hodnota (kcal) 529 kcal
Tuky celkové 29.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 18.5 g
Sacharidy využitelné 56.0 g
  Cukry celkové 52.8 g
Bílkoviny celkové 7.7 g
Sůl 0.2 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2210 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 529 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 7.7 00041
   Dusík celkový NT g 1.2 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 29.7 00041
Sacharidy celkové CHOT g 59.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 56.0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 3.4 00041
Voda celková WATER g 1.5 00041
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.78 00041
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.11 00041
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.30 00041
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00041
Vitamin A VITA RE 59 00012
   Retinol RETOL μg 59 00004
   beta-karoten CARTB μg 0 00041
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.51 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.51 00041
Minerální látky        
Sodík NA mg 79 00041
Hořčík MG mg 63 00041
Fosfor P mg 208 00041
Draslík K mg 372 00041
Vápník CA mg 189 00041
Železo FE mg 2.4 00041
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.2 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 52.8 00012
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g 7.4 00004
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g 45.4 00004
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 18.5 00012
   C 4:0 F4:0 g 0.34 00041
   C 6:0 F6:0 g 0.10 00041
   C 8:0 F8:0 g 0.11 00041
   C 10:0 F10:0 g 0.25 00041
   C 12:0 F12:0 g 0.25 00041
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 1.18 00041
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 8.33 00041
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 7.84 00041
   C 20:0 F20:0 g 0.07 00041
   C 22:0 F22:0 g 0.01 00041
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 6.49 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00041
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.41 00041
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 6.08 00041
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00041
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.34 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.22 00041
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00041
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.12 00041
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00041
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0 00041
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00041
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.20 00004
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 23 00041
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0347 Čokoláda mléčná
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] KAKAOVÝ NEBO ČOKOLÁDOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0272]
CUKROVINKY (CIAA) [A0456]
CUKROVINKY (CCFAC) [A0630]
15 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0663]
09 ČOKOLÁDA (EFG) [A0699]
10 CUKR, ČOKOLÁDA A PŘÍBUZNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0733]
ČOKOLÁDA NEBO ČOKOLÁDOVÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0839]
50161800 - CUKROVINKÁŘSKÉ VÝROBKY (GS1 GPC) [A0977]
0640000 - KAKAO (ES) [A1245]
1900 CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1289]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KAKAOVNÍK [B1318]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO [C0155]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI VONNÝMI NEBO CHUŤOVÝMI LÁTKAMI [H0117]
S PŘIDANÝM CUKREM NEBO ŠKROBOVÝM SIRUPEM [H0136]
S PŘIDANÝM TUKEM NEBO OLEJEM [H0221]
S PŘIDANÝM MLÉKEM NEBO MLÉČNÝM VÝROBKEM [H0297]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ SNÍŽENÍM AKTIVITY VODY [J0145]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky