Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Prášek kakaový

FCDB ID 0345

Prášek kakaový

Cocoa powder

Theobroma

Prášek kakaový

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1605 kJ
Energetická hodnota (kcal) 387 kcal
Tuky celkové 20.6 g
  Nasycené mastné kyseliny 12.60 g
Sacharidy využitelné 13.52 g
  Cukry celkové 1.11 g
Bílkoviny celkové 22.1 g
Sůl 0.03 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1605 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 387 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 22.1 00012
   Dusík celkový NT g 3.54 00072
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 20.6 00072
Sacharidy celkové CHOT g 43.10 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 13.52 00012
   Vláknina potravy FIBT g 29.58 00072
Voda celková WATER g 4.2 00072
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 10.0 00072
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.09 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.11 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00004
Vitamin A VITA RE 1 00012
   Retinol RETOL μg 0 00004
   beta-karoten CARTB μg 12 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.2 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.2 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 12 00072
Hořčík MG mg 409 00020
Fosfor P mg 661 00020
Draslík K mg 1955 00020
Vápník CA mg 127 00020
Železo FE mg 8.0 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.03 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 1.11 00012
   Fruktosa FRUS g 0.52 00072
   Glukosa GLUS g 0 00072
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00072
   Sacharosa SUCS g 0.59 00072
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 12.60 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00072
   C 6:0 F6:0 g 0 00072
   C 8:0 F8:0 g 0 00072
   C 10:0 F10:0 g 0 00072
   C 12:0 F12:0 g 0 00072
   C 13:0 F13:0 g 0 00072
   C 14:0 F14:0 g 0.02 00072
   C 15:0 F15:0 g 0 00072
   C 16:0 F16:0 g 5.01 00072
   C 17:0 F17:0 g 0 00072
   C 18:0 F18:0 g 7.36 00072
   C 20:0 F20:0 g 0.21 00072
   C 22:0 F22:0 g 0 00072
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 6.47 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00072
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.05 00072
   C 17:1 F17:1 g 0 00072
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 6.43 00072
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00072
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00072
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.56 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.53 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.53 00072
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00072
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00072
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00072
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00072
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00072
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00072
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00072
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0345 Prášek kakaový
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] KAKAOVÝ NEBO ČOKOLÁDOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0272]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
14 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (JEDNOTLIVÉ SLOŽKY) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0662]
15 ZELENINA KROMĚ BRAMBOR (EFG) [A0705]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (EUROFIR) [A0852]
50161800 - CUKROVINKÁŘSKÉ VÝROBKY (GS1 GPC) [A0977]
0600000 - 6. ČAJ, KÁVA BYLINY K VYLUHOVÁNÍ A KAKAO (ES) [A1241]
1900 CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1289]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KAKAOVNÍK [B1318]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, SE SLUPKOU, S KLÍČKEM [C0133]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] JEMNĚ MLETÝ [E0106]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
FERMENTOVANÝ/MODIFIKOVANÝ, JEDNOSLOŽKOVÁ SLOŽKA [H0230]
TUK ZČÁSTI ODSTRANĚN [H0247]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky