Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Mouka ovesná

FCDB ID 0343

Mouka ovesná

Oat flour

Avena sativa

Mouka ovesná

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1559 kJ
Energetická hodnota (kcal) 370 kcal
Tuky celkové 6.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.28 g
Sacharidy využitelné 62.6 g
  Cukry celkové 0.9 g
Bílkoviny celkové 11.3 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1559 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 370 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 11.3 00012
   Dusík celkový NT g 1.8 00068
Tuky celkové [FACF:0.940] FAT g 6.5 00068
Sacharidy celkové CHOT g 70.4 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 62.6 00012
   Vláknina potravy FIBT g 7.8 00068
Voda celková WATER g 10.4 00068
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.4 00068
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.14 00039
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.43 00039
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00022
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00004
   beta-karoten CARTB μg 0 00004
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.9 00022
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 2 00068
Hořčík MG mg 114 00039
Fosfor P mg 353 00039
Draslík K mg 312 00039
Vápník CA mg 56 00039
Železo FE mg 5.5 00039
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.9 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00068
   Glukosa GLUS g 0 00068
   Laktosa LACS g 0 00068
   Maltosa MALS g 0 00068
   Sacharosa SUCS g 0.8 00068
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.28 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00068
   C 6:0 F6:0 g 0 00068
   C 8:0 F8:0 g 0 00068
   C 10:0 F10:0 g 0 00068
   C 12:0 F12:0 g 0 00068
   C 13:0 F13:0 g 0 00068
   C 14:0 F14:0 g 0 00068
   C 15:0 F15:0 g 0 00068
   C 16:0 F16:0 g 1.11 00068
   C 17:0 F17:0 g 0 00068
   C 18:0 F18:0 g 0.17 00068
   C 20:0 F20:0 g 0 00068
   C 22:0 F22:0 g 0 00068
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.61 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00068
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.14 00068
   C 17:1 F17:1 g 0 00068
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 2.47 00068
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00068
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00068
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 2.25 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 2.13 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 2.13 00068
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00068
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00068
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.12 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.12 00068
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00068
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00068
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00068
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00068
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0343 Mouka ovesná
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] OBILNÝ NEBO ŠKROBOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0125]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CIAA) [A0457]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0632]
020 CEREÁLNÍ ZRNINY (GC) (CCPR) [A0683]
06 RÝŽE A JINÉ CEREÁLNÍ VÝROBKY (EFG) [A0696]
06 ZRNINY A VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROCODE2) [A0729]
MOUKA NEBO ŠKROB (EUROFIR) [A0813]
10000203 - MOUKY - CEREÁLNÍ/LUŠTĚNINOVÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0962]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
2000 CEREÁLNÍ ZRNINY A TĚSTOVINY (USDA SR) [A1290]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] OVES [B1219]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO [C0155]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DEZINTEGROVANÝ NEBO DRCENÝ/MLETÝ [E0136]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ VAK NEBO SÁČEK [M0166]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky