Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Mouka žitná

FCDB ID 0339

Mouka žitná

Rye flour, breadmaking

Mouka žitná

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1410 kJ
Energetická hodnota (kcal) 338 kcal
Tuky celkové 1.4 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.13 g
Sacharidy využitelné 66.1 g
  Cukry celkové 1.9 g
Bílkoviny celkové 8.4 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1410 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 338 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 8.4 00012
   Dusík celkový NT g 1.4 00064
Tuky celkové [FACF:0.670] FAT g 1.4 00064
Sacharidy celkové CHOT g 77.9 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 66.1 00012
   Vláknina potravy FIBT g 11.8 00064
Voda celková WATER g 11.2 00064
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.1 00064
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.31 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.07 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00020
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00020
   beta-karoten CARTB μg 0 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.59 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.59 00042
Minerální látky        
Sodík NA mg 1 00064
Hořčík MG mg 42 00020
Fosfor P mg 161 00020
Draslík K mg 231 00020
Vápník CA mg 24 00020
Železo FE mg 2.3 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 1.9 00012
   Fruktosa FRUS g 0.2 00064
   Glukosa GLUS g 0.3 00064
   Laktosa LACS g 0 00064
   Maltosa MALS g 0.6 00064
   Sacharosa SUCS g 0.8 00064
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.13 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00064
   C 6:0 F6:0 g 0 00064
   C 8:0 F8:0 g 0 00064
   C 10:0 F10:0 g 0 00064
   C 12:0 F12:0 g 0 00064
   C 13:0 F13:0 g 0 00064
   C 14:0 F14:0 g 0 00064
   C 15:0 F15:0 g 0 00064
   C 16:0 F16:0 g 0.13 00064
   C 17:0 F17:0 g 0 00064
   C 18:0 F18:0 g 0 00064
   C 20:0 F20:0 g 0 00064
   C 22:0 F22:0 g 0 00064
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.13 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00064
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00064
   C 17:1 F17:1 g 0 00064
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.15 00064
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00064
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00064
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.60 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.54 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.52 00064
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00064
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00064
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.07 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.08 00064
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00064
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00064
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00064
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00064
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0339 Mouka žitná
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MLETÝ OBILNÝ NEBO ŠKROBOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0149]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CIAA) [A0457]
CEREÁLIE A CEREÁLNÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0632]
03 MOUKA (EFG) [A0693]
06 ZRNINY A VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROCODE2) [A0729]
058 MLETÉ CEREÁLNÍ VÝROBKY (PRVNÍ STÁDIA MLETÍ) (CM) (CCPR) [A0759]
MOUKA NEBO ŠKROB (EUROFIR) [A0813]
10000203 - MOUKY - CEREÁLNÍ/LUŠTĚNINOVÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0962]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
2000 CEREÁLNÍ ZRNINY A TĚSTOVINY (USDA SR) [A1290]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ŽITO SETÉ [B2352]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ČÁST ROSTLINY [C0174]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALICÍ MÉDIUM NEZNÁMÉ [K0001]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky