Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Melasa

FCDB ID 0331

Melasa

Molasses

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1270 kJ
Energetická hodnota (kcal) 304 kcal
Tuky celkové 0.1 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.02 g
Sacharidy využitelné 74.7 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 0 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1270 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 304 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0 00041
   Dusík celkový NT g 0 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 0.1 00041
Sacharidy celkové CHOT g 74.7 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 74.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 21.9 00041
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 3.3 00041
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.04 00041
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0 00041
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00041
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00041
   beta-karoten CARTB μg 0 00041
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0 00020
Minerální látky        
Sodík NA mg 37 00041
Hořčík MG mg 242 00041
Fosfor P mg 31 00041
Draslík K mg 1464 00041
Vápník CA mg 205 00041
Železo FE mg 4.7 00041
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.02 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0 00041
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 0.02 00041
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0 00041
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.03 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00041
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.03 00041
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00041
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.05 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.05 00041
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00041
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0 00041
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00041
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0 00041
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00041
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0331 Melasa
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SLADIDLO (US CFR) [A0237]
CUKR A MED (CIAA) [A0462]
SLADIDLA (CCFAC) [A0636]
14 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (JEDNOTLIVÉ SLOŽKY) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0662]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
CUKR, MED NEBO SIRUP (EUROFIR) [A0836]
10000044 - SIRUP/MELASOVÝ SIRUP/MELASA (TRVANLIVÝ) (GS1 GPC) [A0984]
0900000 - CUKRONOSNÉ ROSTLINY (ES) [A1256]
1900 CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1289]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ROSTLINA K VÝROBĚ CUKRU [B1012]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] MELASA [C0207]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TEKUTINA, VYSOKOVISKÓZNÍ [E0102]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ SNÍŽENÍM AKTIVITY VODY [J0145]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky