Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Cukr třtinový

FCDB ID 0330

Cukr třtinový

Sugar, cane

Cukr třtinový

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1680 kJ
Energetická hodnota (kcal) 402 kcal
Tuky celkové 0 g
  Nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy využitelné 98.9 g
  Cukry celkové 96.7 g
Bílkoviny celkové 0 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1680 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 402 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 0 00020
   Dusík celkový NT g 0 00012
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 0 00020
Sacharidy celkové CHOT g 98.9 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 98.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00020
Voda celková WATER g 0.6 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.5 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0 00004
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0 00004
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00004
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg 0 00000
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0 00000
Minerální látky        
Sodík NA mg 2 00020
Hořčík MG mg 14 00020
Fosfor P mg 24 00020
Draslík K mg 90 00020
Vápník CA mg 55 00020
Železo FE mg 4.5 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 96.7 00012
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g 96.7 00020
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0 00000
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0 00000
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0 00000
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0 00000
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0330 Cukr třtinový
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] NUTRIČNÍ SLADIDLO (US CFR) [A0118]
CUKR A MED (CIAA) [A0462]
SLADIDLA (CCFAC) [A0636]
14 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (JEDNOTLIVÉ SLOŽKY) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0662]
07 CUKR (EFG) [A0697]
10 CUKR, ČOKOLÁDA A PŘÍBUZNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0733]
CUKR, MED NEBO SIRUP (EUROFIR) [A0836]
10000043 - CUKR/NÁHRADNÍ SLADIDLA (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0983]
0900000 - CUKRONOSNÉ ROSTLINY (ES) [A1256]
1900 CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1289]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] CUKROVÁ TŘTINA [B1378]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SACHARÓZA [C0210]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TUHÁ FORMA [E0151]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ SNÍŽENÍM AKTIVITY VODY [J0145]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky