Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Pstruh duhový

FCDB ID 0329

Pstruh duhový

Trout, rainbow, raw

Oncorhynchus mykiss (Salmo irideus)

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.52
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 671 kJ
Energetická hodnota (kcal) 160 kcal
Tuky celkové 9.6 g
  Nasycené mastné kyseliny 2.11 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 18.6 g
Sůl 0.1 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.52
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 671 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 160 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 18.6 00020
   Dusík celkový NT g 3.0 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 9.6 00020
Sacharidy celkové CHOT g 0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 70.6 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.2 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.16 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.11 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00002
Vitamin A VITA RE 30 00012
   Retinol RETOL μg 30 00020
   beta-karoten CARTB μg 0 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.20 00020
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.20 00012
Minerální látky        
Sodík NA mg 52 00020
Hořčík MG mg 25 00020
Fosfor P mg 245 00020
Draslík K mg 420 00020
Vápník CA mg 18 00020
Železo FE mg 0.4 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 2.11 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.29 00051
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 1.49 00051
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0.33 00051
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.76 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.58 00051
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.75 00051
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.28 00051
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.15 00051
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 3.15 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.41 00020
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0.15 00020
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.07 00051
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.60 00051
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0.16 00051
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 1.76 00051
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 70 00020
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0329 Pstruh duhový
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO, DRŮBEŽ, MOŘSKÉ PRODUKTY NEBO PODOBNÉ PRODUKTY US CFR) [A0217]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CIAA) [A0460]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0634]
27 RYBY A MOŘSKÉ PRODUKTY (EFG) [A0717]
04 RYBY A RYBÍ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0727]
040 SLADKOVODNÍ RYBY (WF) (CCPR) [A0745]
RYBY NEBO PODOBNÉ ORGANISMY (EUROFIR) [A0802]
50121500 - RYBY - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (GS1 GPC) [A1144]
1100000 -11. RYBY, VÝROBKY Z RYB, KORÝŠI, MĚKKÝŠI A OSTATNÍ MOŘŠTÍ A SLADKOVODNÍ ŽIVOČICHOVÉ (ES) [A1265]
1500 VÝROBKY Z RYB, KORÝŠŮ A MĚKKÝŠŮ (USDA SR) [A1285]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PSTRUH DUHOVÝ [B1109]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] CELÉ ZVÍŘE NEBO VYUŽÍVANÁ VĚTŠINOVÁ ČÁST [C0173]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] SLADKOVODNÍ RYBOLOVNÁ OBLAST [R0220]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky