Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Kapr obecný, maso bez kostí a kůže, dušené

FCDB ID 0325

Kapr obecný, maso bez kostí a kůže, dušené

Carp, meat without bone and skin, stewed

Cyprinus carpio L.

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 757 kJ
Energetická hodnota (kcal) 182 kcal
Tuky celkové 12.1 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.99 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 18.2 g
Sůl 0.1 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0217 A0460 A0634 A0717 A0727 A0745 A0802 A1144 A1265 A1285 B1228 C0268 E0122 F0014 G0017 H0001 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024 R0220

Popis potraviny kódy FoodEX2

A027D#F28.A07GP$F20.A07QM$F20.A07QR

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 757 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 182 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 18.2 00012
   Dusík celkový NT g 2.9 00050
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 12.1 00050
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 67.5 00050
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.1 00050
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.01 00050
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.08 00050
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 2.5 00050
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.05 00050
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg
Vitamin A VITA RE
   Retinol RETOL μg
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.67 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.67 00050
Minerální látky        
Sodík NA mg 43 00050
Hořčík MG mg 21 00050
Fosfor P mg 181 00050
Draslík K mg 276 00050
Vápník CA mg 20 00050
Železo FE mg 0.5 00050
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.37 00050
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.99 00012
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.07 00050
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 1.45 00050
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g 0.47 00050
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 5.20 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0.01 00050
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.80 00050
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 4.15 00050
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.24 00050
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.93 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.63 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.61 00050
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0.02 00050
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.30 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.13 00050
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0.08 00050
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g 0.03 00050
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0.06 00050
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0325 Kapr obecný, maso bez kostí a kůže, dušené
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO, DRŮBEŽ, MOŘSKÉ PRODUKTY NEBO PODOBNÉ PRODUKTY US CFR) [A0217]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CIAA) [A0460]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0634]
27 RYBY A MOŘSKÉ PRODUKTY (EFG) [A0717]
04 RYBY A RYBÍ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0727]
040 SLADKOVODNÍ RYBY (WF) (CCPR) [A0745]
RYBY NEBO PODOBNÉ ORGANISMY (EUROFIR) [A0802]
50121500 - RYBY - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (GS1 GPC) [A1144]
1100000 -11. RYBY, VÝROBKY Z RYB, KORÝŠI, MĚKKÝŠI A OSTATNÍ MOŘŠTÍ A SLADKOVODNÍ ŽIVOČICHOVÉ (ES) [A1265]
1500 VÝROBKY Z RYB, KORÝŠŮ A MĚKKÝŠŮ (USDA SR) [A1285]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KAPR OBECNÝ [B1228]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE [C0268]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NEBO DEZINTEGROVANÝ [E0122]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY VAŘENÝ V MALÉM MNOŽSTVÍ TEKUTINY [G0017]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] SLADKOVODNÍ RYBOLOVNÁ OBLAST [R0220]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky