Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Želatina jedlá, vepřová

FCDB ID 0315

Želatina jedlá, vepřová

Gelatin, edible, porcine

Želatina jedlá, vepřová

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1500 kJ
Energetická hodnota (kcal) 358 kcal
Tuky celkové 0 g
  Nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 88.0 g
Sůl 0.16 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0129 A0467 A0637 A0666 A0722 A0735 A0852 B1136 C0219 E0136 F0014 G0003 H0138 H0277 J0116 J0123 K0003 M0001 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A0F5E#F27.A021A

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1500 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 358 00012
Bílkoviny celkové [NCF:5.55] PROT g 88.0 00012
   Dusík celkový NT g 16.0 00064
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 0 00064
Sacharidy celkové CHOT g 0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 11.8 00064
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.2 00064
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0 00051
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0 00051
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00051
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00051
   beta-karoten CARTB μg 0 00051
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00051
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0 00012
Minerální látky        
Sodík NA mg 64 00064
Hořčík MG mg 33 00051
Fosfor P mg 0 00051
Draslík K mg 22 00051
Vápník CA mg 11 00051
Železo FE mg 0 00051
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.16 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00064
   C 6:0 F6:0 g 0 00064
   C 8:0 F8:0 g 0 00064
   C 10:0 F10:0 g 0 00064
   C 12:0 F12:0 g 0 00064
   C 13:0 F13:0 g 0 00064
   C 14:0 F14:0 g 0 00064
   C 15:0 F15:0 g 0 00064
   C 16:0 F16:0 g 0 00064
   C 17:0 F17:0 g 0 00064
   C 18:0 F18:0 g 0 00064
   C 20:0 F20:0 g 0 00064
   C 22:0 F22:0 g 0 00064
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00064
   C 16:1 F16:1CN7 g 0 00064
   C 17:1 F17:1 g 0 00064
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0 00064
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00064
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00064
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0 00064
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00064
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00064
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0 00064
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00064
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00064
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00064
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00064
Cholesterol CHORL mg 0 00051
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0315 Želatina jedlá, vepřová
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] RAFINOVANÉ NEBO ČÁSTEČNĚ RAFINOVANÉ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (US CFR) [A0129]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
18 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (JEDNOSLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0666]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (EUROFIR) [A0852]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PRASE [B1136]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ŽELATINA [C0219]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DEZINTEGROVANÝ NEBO DRCENÝ/MLETÝ [E0136]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
HYDROLYZOVANÝ [H0277]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
STERILACE TEPLEM [J0123]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky