Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Párky debrecínské

FCDB ID 0312

Párky debrecínské

Frankfurters, debreciener

Párky debrecínské

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.98
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1180 kJ
Energetická hodnota (kcal) 283 kcal
Tuky celkové 24.0 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 15.2 g
Sůl 2.0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.98
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1180 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 283 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 15.2 00020
   Dusík celkový NT g 2.4 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 24.0 00020
Sacharidy celkové CHOT g 2.2 00020
   Sacharidy využitelné CHO g
   Vláknina potravy FIBT g 0
Voda celková WATER g 57.3 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 3.0 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.19 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.14 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00036
Vitamin A VITA RE 3 00012
   Retinol RETOL μg 3 00020
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 814 00049
Hořčík MG mg 14 00049
Fosfor P mg 127 00020
Draslík K mg 182 00049
Vápník CA mg 12 00020
Železo FE mg 2.5 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 2.0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.12 00020
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 85 00049
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0312 Párky debrecínské
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASNÉ VÝROBKY NEBO LUNCHEON MEAT (US
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
19 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (LI) (CCPR) [A0667]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU NEBO PODOBNÝ (EUROFIR) [A0798]
10000012 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ ŽÁBOVITÍ UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1018 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0700 MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU A LUNCHEON MEAT (USDA SR) [A1277]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT [B1161]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE [C0268]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM, TLOUŠŤKA 1.5-7 CM. [E0105]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] UZENÝ NEBO AROMATIZOVANÝ KOUŘEM [H0172]
S PŘIDANÝMI AROMATY, KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0227]
ZRAJÍCÍ [H0253]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ PŘÍDAVKEM CHEMICKÝCH LÁTEK [J0100]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] ČÁST MASA NEZNÁMÁ [Z0018]
KVALITA MASA NEZNÁMÁ [Z0019]
JEDLÁ STŘÍVKA PRO MASNÉ VÝROBKY [Z0094]
Umístit potravinu do schránky