Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Luncheon meat, drůbeží

FCDB ID 0308

Luncheon meat, drůbeží

Luncheon meat, poultry

Luncheon meat, drůbeží

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 674 kJ
Energetická hodnota (kcal) 161 kcal
Tuky celkové 9.8 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 4.0 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 14.3 g
Sůl g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0131 A0459 A0633 A0666 A0715 A0726 A0795 A1019 A1258 A1275 B1198 C0268 E0151 F0014 G0003 H0227 H0253 J0123 K0003 M0194 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A024D#F04.A01SN

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 674 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 161 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 14.3 00020
   Dusík celkový NT g 2.3 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 9.8 00020
Sacharidy celkové CHOT g 4.0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 4.0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00023
Voda celková WATER g 69.7 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.2 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.08 00036
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.17 00036
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00036
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00036
   beta-karoten CARTB μg 0 00036
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 296 00020
Hořčík MG mg 19 00020
Fosfor P mg 156 00020
Draslík K mg 167 00020
Vápník CA mg 48 00020
Železo FE mg 1.1 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.18 00020
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0308 Luncheon meat, drůbeží
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] UZENINA NEBO LUNCHEON MEAT NA BÁZI DRŮBEŽE (US CFR) [A0131]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
18 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (JEDNOSLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0666]
25 DRŮBEŽ A VÝROBKY Z DRŮBEŽE (EFG) [A0715]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
DRŮBEŽÍ MASO (EUROFIR) [A0795]
10000014 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ ŽÁBOVITÍ UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1019 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0500 DRŮBEŽÍ VÝROBKY (USDA SR) [A1275]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BROILER NEBO FRYER [B1198]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE [C0268]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TUHÁ FORMA [E0151]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI AROMATY, KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0227]
ZRAJÍCÍ [H0253]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] STERILACE TEPLEM [J0123]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLECHOVKA, LÁHEV NEBO SKLENICE [M0194]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky