Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Paštika játrová

FCDB ID 0306

Paštika játrová

Pate, liver

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1310 kJ
Energetická hodnota (kcal) 312 kcal
Tuky celkové 28.0 g
  Nasycené mastné kyseliny 9.57 g
Sacharidy využitelné 1.7 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 14.2 g
Sůl g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1310 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 312 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 14.2 00041
   Dusík celkový NT g 2.3 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 28.0 00041
Sacharidy celkové CHOT g 1.7 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 1.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00041
Voda celková WATER g 53.9 00041
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.2 00041
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.13 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.85 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 2.0 00020
Vitamin A VITA RE 1734 00012
   Retinol RETOL μg 1734 00020
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.35 00020
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.35 00020
Minerální látky        
Sodík NA mg 970 00020
Hořčík MG mg 27 00020
Fosfor P mg 157 00020
Draslík K mg 208 00020
Vápník CA mg 13 00020
Železo FE mg 3.9 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 9.57 00041
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 12.36 00041
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 3.16 00041
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 2.75 00041
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 255 00041
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0306 Paštika játrová
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO, DRŮBEŽ, MOŘSKÉ PRODUKTY NEBO PODOBNÉ PRODUKTY US CFR) [A0217]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
19 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (LI) (CCPR) [A0667]
26 VNITŘNOSTI (EFG) [A0716]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU NEBO PODOBNÝ (EUROFIR) [A0798]
50112000 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ ŽÁBOVITÍ UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (GS1 GPC) [A1016]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0700 MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU A LUNCHEON MEAT (USDA SR) [A1277]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ŽIVOČICH POUŽÍVANÝ JAKO POTRAVINÁŘSKÁ SUROVINA [B1297]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] JÁTRA [C0176]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTUHÁ FORMA S HLADKOU KONZISTENCÍ [E0119]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI AROMATY, KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0227]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] STERILACE TEPLEM [J0123]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLECHOVKA, LÁHEV NEBO SKLENICE [M0194]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky