Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Šunka drůbeží

FCDB ID 0305

Šunka drůbeží

Ham, poultry

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 513 kJ
Energetická hodnota (kcal) 123 kcal
Tuky celkové 4.4 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.25 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 20.6 g
Sůl g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 513 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 123 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 20.6 00020
   Dusík celkový NT g 3.3 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 4.4 00020
Sacharidy celkové CHOT g 0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0
Voda celková WATER g 72.5 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 3.2 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.10 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.20 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00002
Vitamin A VITA RE 17 00012
   Retinol RETOL μg 17 00020
   beta-karoten CARTB μg 0 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.26 00020
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.26 00020
Minerální látky        
Sodík NA mg 600 00020
Hořčík MG mg 28 00020
Fosfor P mg 218 00020
Draslík K mg 289 00020
Vápník CA mg 14 00020
Železo FE mg 1.0 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.25 00020
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.35 00020
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.19 00020
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.98 00020
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 73 00020
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0305 Šunka drůbeží
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] DRŮBEŽ NEBO DRŮBEŽÍ VÝROBEK (US CFR) [A0273]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
19 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (LI) (CCPR) [A0667]
25 DRŮBEŽ A VÝROBKY Z DRŮBEŽE (EFG) [A0715]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU NEBO PODOBNÝ (EUROFIR) [A0798]
10000012 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ ŽÁBOVITÍ UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1018 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0500 DRŮBEŽÍ VÝROBKY (USDA SR) [A1275]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BROILER NEBO FRYER [B1198]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI NEBO BEZ SKOŘÁPKY [C0266]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TUHÁ FORMA [E0151]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI AROMATY, KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0227]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] STERILACE TEPLEM [J0123]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky