Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Párky drůbeží

FCDB ID 0304

Párky drůbeží

Frankfurters, poultry

Párky drůbeží

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.98
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1010 kJ
Energetická hodnota (kcal) 241 kcal
Tuky celkové 19.2 g
  Nasycené mastné kyseliny 6.94 g
Sacharidy využitelné 3.7 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 13.9 g
Sůl g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0131 A0459 A0633 A0667 A0715 A0726 A0798 A1018 A1258 A1275 B1198 C0125 E0151 F0014 G0003 H0227 J0131 K0003 M0001 N0001 P0024 Z0018 Z0093

Popis potraviny kódy FoodEX2

A026B#F04.A01TR

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.98
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1010 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 241 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 13.9 00020
   Dusík celkový NT g 2.2 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 19.2 00020
Sacharidy celkové CHOT g 3.8 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 3.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0
Voda celková WATER g 60.7 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.4 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.07 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.15 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00002
Vitamin A VITA RE 5 00012
   Retinol RETOL μg 5 00020
   beta-karoten CARTB μg 0 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 131 00020
Hořčík MG mg 19 00020
Fosfor P mg 189 00020
Draslík K mg 173 00020
Vápník CA mg 90 00020
Železo FE mg 1.5 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 6.94 00020
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 7.35 00020
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 3.47 00020
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 2.68 00020
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 65 00020
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0304 Párky drůbeží
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] UZENINA NEBO LUNCHEON MEAT NA BÁZI DRŮBEŽE (US CFR) [A0131]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
19 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU (LI) (CCPR) [A0667]
25 DRŮBEŽ A VÝROBKY Z DRŮBEŽE (EFG) [A0715]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
MASNÝ VÝROBEK VE STŘÍVKU NEBO PODOBNÝ (EUROFIR) [A0798]
10000012 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ ŽÁBOVITÍ UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1018 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0500 DRŮBEŽÍ VÝROBKY (USDA SR) [A1275]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BROILER NEBO FRYER [B1198]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI NEBO BEZ SKOŘÁPKY [C0266]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] TUHÁ FORMA [E0151]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI AROMATY, KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0227]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ CHLAZENÍM [J0131]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] ČÁST MASA NEZNÁMÁ [Z0018]
NEJEDLÁ STŘÍVKA PRO MASNÉ VÝROBKY[Z0093]
Umístit potravinu do schránky