Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Ledviny hovězí

FCDB ID 0301

Ledviny hovězí

Kidney, ox, raw

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.87
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 398 kJ
Energetická hodnota (kcal) 95 kcal
Tuky celkové 3.6 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.70 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 15.6 g
Sůl g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.87
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 398 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 95 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 15.6 00020
   Dusík celkový NT g 2.5 00012
Tuky celkové [FACF:0.770] FAT g 3.6 00020
Sacharidy celkové CHOT g 0 00058
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 79.2 00012
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.1 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.32 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 2.00 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 11.9 00002
Vitamin A VITA RE 340 00012
   Retinol RETOL μg 340 00020
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.19 00020
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.19 00020
Minerální látky        
Sodík NA mg 219 00020
Hořčík MG mg 23 00020
Fosfor P mg 221 00020
Draslík K mg 243 00020
Vápník CA mg 11 00020
Železo FE mg 7.8 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.70 00020
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.10 00020
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.30 00020
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.10 00020
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 479 00020
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 3,4
Alanin ALA mg 2,9
Valin VAL mg 2,2
Leucin LEU mg 3,3
Isoleucin ILE mg 2,3
Serin SER mg 2,1
Threonin THR mg 2,3
Lysin LYS mg 4,4
Asparagová kyselina ASP mg 2,9
Glutamová kyselina GLU mg 1,7
Arginin ARG mg 2,4
Cystein CYS mg 2,4
Methionin MET mg 2,1
Fenylalanin PHE mg 15,5
Tyrosin TYR mg 7,6
Tryptofan TRP mg 5,5
Histidin HIS mg 13,0
Prolin PRO mg 2,0


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0301 Ledviny hovězí
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
26 VNITŘNOSTI (EFG) [A0716]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
032 JEDLÉ VNITŘNOSTI (SAVCŮ) (MO) (CCPR) [A0739]
VNITŘNOSTI (EUROFIR) [A0796]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1300 VÝROBKY Z HOVĚZÍHO MASA (USDA SR) [A1283]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] SKOT [B1161]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] LEDVINA [C0196]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky