Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Placky bramborové, modelová receptura

FCDB ID 0003

Placky bramborové, modelová receptura

Pancake from cooked potatoes, fried, model recipe

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 986 kJ
Energetická hodnota (kcal) 235 kcal
Tuky celkové 8.2 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.18 g
Sacharidy využitelné 30.7 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 7.8 g
Sůl 1.8 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0139 A0467 A0641 A0706 A0731 A0830 A1121 A1292 B1218 C0240 E0140 F0014 G0027 H0151 H0186 H0212 H0263 H0319 J0003 K0003 M0001 N0051 P0024 R0515 Z0109

Popis potraviny kódy FoodEX2

A00CL#F04.A011P$F22.A07SS

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 986 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 235 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 7.8 00012
   Dusík celkový NT g 1.3 00007
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 8.2 00007
Sacharidy celkové CHOT g 34.1 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 30.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 3.5 00007
Voda celková WATER g 46.7 00007
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 3.2 00007
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.11 00007
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.10 00007
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 2.0 00007
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.69 00007
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.23 00007
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 3.4 00007
Vitamin A VITA RE 21 00012
   Retinol RETOL μg 20 00007
   beta-karoten CARTB μg 6 00007
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 2.87 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 2.87 00007
Minerální látky        
Sodík NA mg 730 00007
Hořčík MG mg 27 00007
Fosfor P mg 56 00007
Draslík K mg 435 00007
Vápník CA mg 26 00007
Železo FE mg 1.0 00007
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.64 00007
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 1.8 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.18 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00007
   C 6:0 F6:0 g 0 00007
   C 8:0 F8:0 g 0 00007
   C 10:0 F10:0 g 0 00007
   C 12:0 F12:0 g 0 00007
   C 13:0 F13:0 g 0 00007
   C 14:0 F14:0 g 0.02 00007
   C 15:0 F15:0 g 0 00007
   C 16:0 F16:0 g 0.78 00007
   C 17:0 F17:0 g 0.01 00007
   C 18:0 F18:0 g 0.34 00007
   C 20:0 F20:0 g 0.02 00007
   C 22:0 F22:0 g 0.03 00007
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.39 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00007
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.06 00007
   C 17:1 F17:1 g 0.01 00007
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 2.20 00007
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00007
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0.04 00007
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 4.29 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 4.23 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 4.23 00007
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.02 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.02 00007
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.12 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.08 00007
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0.04 00007
Cholesterol CHORL mg 30 00007
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 239 00007
Alanin ALA mg 282 00007
Valin VAL mg 375 00007
Leucin LEU mg 525 00007
Isoleucin ILE mg 296 00007
Serin SER mg 381 00007
Threonin THR mg 246 00007
Lysin LYS mg 354 00007
Asparagová kyselina ASP mg 801 00007
Glutamová kyselina GLU mg 1792 00007
Arginin ARG mg 342 00007
Cystein CYS mg 205 00007
Methionin MET mg 140 00007
Fenylalanin PHE mg 362 00007
Tyrosin TYR mg 233 00007
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 156 00007
Prolin PRO mg 563 00007


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0003 Placky bramborové, modelová receptura
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÍCESLOŽKOVÝ POKRM (US CFR) [A0139]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
SLOŽENÉ POTRAVINY (CCFAC) [A0641]
16 ŠKROBNATÉ HLÍZY A BRAMBORY (EFG) [A0706]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
BRAMBOROVÝ POKRM (EUROFIR) [A0830]
10000289 - VÝROBKY NA BÁZI ZELENINY - K PŘÍMÉ KONZUMACI (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1121]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BRAMBOR [B1218]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOŘEN, HLÍZA NEBO BULVA, BEZ SLUPKY [C0308]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM, TLOUŠŤKA 0.3-1.5 CM. [E0140]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY OSMAŽENÝ [G0027]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝM KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0151]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝM ROSTLINNÝM TUKEM NEBO OLEJEM [H0263]
S PŘIDANOU PŠENICÍ [H0319]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] POVRCHY Z VYROBENÝCH MATERIÁLŮ PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0051]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V DOMÁCNOSTI [Z0109]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1