Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Tuk vepřový, syrový, separovatelný (odřezky)

FCDB ID 0292

Tuk vepřový, syrový, separovatelný (odřezky)

Pork, separable fat, raw

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2580 kJ
Energetická hodnota (kcal) 627 kcal
Tuky celkové 66.6 g
  Nasycené mastné kyseliny 18.93 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 6.9 g
Sůl 0.1 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2580 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 627 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 6.9 00012
   Dusík celkový NT g 1.1 00047
Tuky celkové [FACF:0.953] FAT g 66.6 00047
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 26.1 00047
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.4 00047
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.32 00047
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.07 00047
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 2.6 00047
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.26 00047
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.08 00047
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00000
Vitamin A VITA RE 15 00012
   Retinol RETOL μg 15 00047
   beta-karoten CARTB μg 0 00000
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.22 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.22 00047
Minerální látky        
Sodík NA mg 31 00047
Hořčík MG mg 9 00047
Fosfor P mg 94 00047
Draslík K mg 141 00047
Vápník CA mg 4 00047
Železo FE mg 0.4 00047
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.61 00047
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 18.93 00047
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g 0.08 00047
   C 12:0 F12:0 g 0.07 00047
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 1.04 00047
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 17.31 00047
   C 17:0 F17:0 g 0.27 00047
   C 18:0 F18:0 g 9.71 00047
   C 20:0 F20:0 g 0.14 00047
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 26.69 00047
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 1.71 00047
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 24.32 00047
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.53 00047
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 5.98 00047
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 5.64 00047
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 5.50 00047
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.14 00047
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.34 00047
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.34 00047
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.13 00047
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.13 00047
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 84 00047
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 1235 00047
Alanin ALA mg 655 00047
Valin VAL mg 341 00047
Leucin LEU mg 467 00047
Isoleucin ILE mg 221 00047
Serin SER mg 312 00047
Threonin THR mg 278 00047
Lysin LYS mg 128 00047
Asparagová kyselina ASP mg 609 00047
Glutamová kyselina GLU mg 890 00047
Arginin ARG mg 540 00047
Cystein CYS mg 63 00047
Methionin MET mg 112 00047
Fenylalanin PHE mg 259 00047
Tyrosin TYR mg 145 00047
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 228 00047
Prolin PRO mg 404 00047


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0292 Tuk vepřový, syrový, separovatelný (odřezky)
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
TUKY A OLEJE (CIAA) [A0453]
TUKY A OLEJE, A TUKOVÉ EMULZE (TYP VODA V OLEJI) (CCFAC) [A0627]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
05 TUKY A OLEJE (EUROCODE2) [A0728]
TUKY SAVCŮ (MM) (CCPR) [A0738]
OSTATNÍ ŽIVOČIŠNÉ TUKY (EUROFIR) [A0810]
10000041 - JEDLÉ TUKY - ŽIVOČIŠNÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1053]
OSTATNÍ VÝROBKY ZE SUCHOZEMSKÝCH ŽIVOČICHŮ (ES) [A1264]
0400 TUKY A OLEJE (USDA SR) [A1274]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PRASE [B1136]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] TUK, VAZIVO [C0253]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NA KOUSKY [E0152]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ CHLAZENÍM [J0131]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky