FCDB ID 0283
Maso vepřové, kýta bez kosti, syrová (separovatelný tuk 3 %)
Pork, leg, separable lean and 3% separable fat, raw

Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 539 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 128 | kcal |
Tuky celkové | 5.1 | g |
Nasycené mastné kyseliny | 1.31 | g |
Sacharidy využitelné | 0 | g |
Cukry celkové | 0 | g |
Bílkoviny celkové | 20.6 | g |
Sůl | 0.1 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0150 A0459 A0633 A0714 A0726 A0737 A0794 A1022 A1258 A1280 B1136 C0269 E0150 F0003 G0003 H0001 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024 R0499Popis potraviny kódy FoodEX2
A01RG#F20.A07QM$F20.A07QRObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 539 | 00017, 00047 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 128 | 00017, 00047 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 20.6 | 00017, 00047 |
Dusík celkový | NT | g | 3.3 | 00017, 00047 |
Tuky celkové [FACF:0.000] | FAT | g | 5.1 | 00017, 00047 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 0 | 00017, 00047 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 0 | 00017, 00047 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 0 | 00017, 00047 |
Voda celková | WATER | g | 73.0 | 00017, 00047 |
Ethanol | ALC | g | 0 | 00017, 00047 |
Popel | ASH | g | 1.2 | 00017, 00047 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | 0.77 | 00017, 00047 |
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | 0.14 | 00017, 00047 |
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | 6.0 | 00017, 00047 |
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | 0.57 | 00017, 00047 |
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | 0.55 | 00017, 00047 |
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | 0 | 00017, 00047 |
Vitamin A | VITA | RE | 2 | 00017, 00047 |
Retinol | RETOL | μg | 2 | 00017, 00047 |
beta-karoten | CARTB | μg | 0 | 00017, 00047 |
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | 0.40 | 00017, 00047 |
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | 0.40 | 00017, 00047 |
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 51 | 00017, 00047 |
Hořčík | MG | mg | 26 | 00017, 00047 |
Fosfor | P | mg | 226 | 00017, 00047 |
Draslík | K | mg | 340 | 00017, 00047 |
Vápník | CA | mg | 4 | 00017, 00047 |
Železo | FE | mg | 0.7 | 00017, 00047 |
Měď | CU | mg | ||
Zinek | ZN | mg | 2.02 | 00017, 00047 |
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | ||
Sůl | NACL | g | 0.1 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | 0 | 00000 |
Fruktosa | FRUS | g | ||
Glukosa | GLUS | g | ||
Laktosa | LACS | g | ||
Maltosa | MALS | g | ||
Sacharosa | SUCS | g | ||
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | 1.31 | 00017, 00047 |
C 4:0 | F4:0 | g | ||
C 6:0 | F6:0 | g | ||
C 8:0 | F8:0 | g | ||
C 10:0 | F10:0 | g | 0.01 | 00017, 00047 |
C 12:0 | F12:0 | g | 0.01 | 00017, 00047 |
C 13:0 | F13:0 | g | ||
C 14:0 | F14:0 | g | 0.07 | 00017, 00047 |
C 15:0 | F15:0 | g | ||
C 16:0 | F16:0 | g | 1.20 | 00017, 00047 |
C 17:0 | F17:0 | g | 0.01 | 00017, 00047 |
C 18:0 | F18:0 | g | 0.66 | 00017, 00047 |
C 20:0 | F20:0 | g | 0.01 | 00017, 00047 |
C 22:0 | F22:0 | g | ||
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | 2.12 | 00017, 00047 |
C 14:1 | F14:1CN5 | g | ||
C 16:1 | F16:1CN7 | g | 0.14 | 00017, 00047 |
C 17:1 | F17:1 | g | ||
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | 1.92 | 00017, 00047 |
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | 0.04 | 00017, 00047 |
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | ||
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | 0.44 | 00017, 00047 |
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0.41 | 00017, 00047 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0.39 | 00017, 00047 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | ||
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | 0.03 | 00017, 00047 |
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | 0.02 | 00017, 00047 |
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | 0.02 | 00017, 00047 |
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | ||
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | ||
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | 0.01 | 00017, 00047 |
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | 0.01 | 00017, 00047 |
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | ||
Cholesterol | CHORL | mg | 55 | 00017, 00047 |
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | 1000 | 00017, 00047 |
Alanin | ALA | mg | 1237 | 00017, 00047 |
Valin | VAL | mg | 1061 | 00017, 00047 |
Leucin | LEU | mg | 1709 | 00017, 00047 |
Isoleucin | ILE | mg | 958 | 00017, 00047 |
Serin | SER | mg | 830 | 00017, 00047 |
Threonin | THR | mg | 938 | 00017, 00047 |
Lysin | LYS | mg | 733 | 00017, 00047 |
Asparagová kyselina | ASP | mg | 1948 | 00017, 00047 |
Glutamová kyselina | GLU | mg | 3090 | 00017, 00047 |
Arginin | ARG | mg | 1337 | 00017, 00047 |
Cystein | CYS | mg | 356 | 00017, 00047 |
Methionin | MET | mg | 562 | 00017, 00047 |
Fenylalanin | PHE | mg | 779 | 00017, 00047 |
Tyrosin | TYR | mg | 598 | 00017, 00047 |
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | 919 | 00017, 00047 |
Prolin | PRO | mg | 851 | 00017, 00047 |