Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Maso vepřové, pečeně bez kosti, libová, pečená

FCDB ID 0281

Maso vepřové, pečeně bez kosti, libová, pečená

Pork, loin, boneless, separable lean only, roasted

Maso vepřové, pečeně bez kosti, libová, pečená

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 785 kJ
Energetická hodnota (kcal) 186 kcal
Tuky celkové 5.4 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.29 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 34.4 g
Sůl 0.1 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0150 A0459 A0633 A0714 A0726 A0737 A0794 A1022 A1258 A1280 B1136 C0269 E0150 F0014 G0005 H0001 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024 R0499

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01RG#F28.A07GY$F20.A07QM$F20.A07QR

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 785 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 186 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 34.4 00012
   Dusík celkový NT g 5.5 00047
Tuky celkové [FACF:0.910] FAT g 5.4 00047
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 59.1 00047
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.1 00047
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.90 00047
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.15 00047
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 10.1 00047
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.61 00047
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.43 00047
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00000
Vitamin A VITA RE 2 00012
   Retinol RETOL μg 2 00047
   beta-karoten CARTB μg 0 00000
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.37 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.37 00047
Minerální látky        
Sodík NA mg 41 00047
Hořčík MG mg 28 00047
Fosfor P mg 246 00047
Draslík K mg 340 00047
Vápník CA mg 5 00047
Železo FE mg 0.6 00047
Měď CU mg
Zinek ZN mg 2.32 00047
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.29 00047
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g 0.01 00047
   C 12:0 F12:0 g 0.01 00047
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.07 00047
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 1.19 00047
   C 17:0 F17:0 g 0.01 00047
   C 18:0 F18:0 g 0.68 00047
   C 20:0 F20:0 g 0.01 00047
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.39 00047
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.13 00047
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 2.21 00047
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.05 00047
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.36 00047
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.33 00047
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.32 00047
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.01 00047
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00047
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00047
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.01 00047
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.01 00047
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 72 00047
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 1528 00047
Alanin ALA mg 1925 00047
Valin VAL mg 1670 00047
Leucin LEU mg 2694 00047
Isoleucin ILE mg 1562 00047
Serin SER mg 1268 00047
Threonin THR mg 1502 00047
Lysin LYS mg 1165 00047
Asparagová kyselina ASP mg 3097 00047
Glutamová kyselina GLU mg 4831 00047
Arginin ARG mg 2032 00047
Cystein CYS mg 681 00047
Methionin MET mg 874 00047
Fenylalanin PHE mg 1255 00047
Tyrosin TYR mg 970 00047
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 1213 00047
Prolin PRO mg 1400 00047


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0281 Maso vepřové, pečeně bez kosti, libová, pečená
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
030 MASO (ZE SAVCŮ JINÝCH NEŽ MOŘSKÝCH) (MM) (CCPR) [A0737]
ČERVENÉ MASO (EUROFIR) [A0794]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1000 VÝROBKY Z VEPŘOVÉHO MASA (USDA SR) [A1280]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PRASE [B1136]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE, S ODDĚLITELNÝM TUKEM [C0269]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY PEČENÝ V TROUBĚ [G0005]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky