Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Maso vepřové, krkovice bez kosti, syrová (separovatelný tuk 10 %)

FCDB ID 0275

Maso vepřové, krkovice bez kosti, syrová (separovatelný tuk 10 %)

Pork, shoulder blade, boneless, separable lean and 10% separable fat, raw

Maso vepřové, krkovice bez kosti, syrová (separovatelný tuk 10 %)

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 910 kJ
Energetická hodnota (kcal) 219 kcal
Tuky celkové 16.0 g
  Nasycené mastné kyseliny 4.30 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 18.6 g
Sůl 0.1 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0150 A0459 A0633 A0714 A0726 A0737 A0794 A1022 A1258 A1280 B1136 C0269 E0150 F0003 G0003 H0001 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024 R0499

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01RG#F20.A07QM$F20.A07QR

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 910 00017, 00047
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 219 00017, 00047
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 18.6 00017, 00047
   Dusík celkový NT g 3.0 00017, 00047
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 16.0 00017, 00047
Sacharidy celkové CHOT g 0 00017, 00047
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00017, 00047
   Vláknina potravy FIBT g 0 00017, 00047
Voda celková WATER g 64.4 00017, 00047
Ethanol ALC g 0 00017, 00047
Popel ASH g 0.9 00017, 00047
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.74 00017, 00047
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.12 00017, 00047
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 6.0 00017, 00047
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.65 00017, 00047
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.34 00017, 00047
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00017, 00047
Vitamin A VITA RE 5 00017, 00047
   Retinol RETOL μg 5 00017, 00047
   beta-karoten CARTB μg 0 00017, 00047
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.38 00017, 00047
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.38 00017, 00047
Minerální látky        
Sodík NA mg 52 00017, 00047
Hořčík MG mg 22 00017, 00047
Fosfor P mg 193 00017, 00047
Draslík K mg 308 00017, 00047
Vápník CA mg 5 00017, 00047
Železo FE mg 0.9 00017, 00047
Měď CU mg
Zinek ZN mg 2.57 00017, 00047
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 4.30 00017, 00047
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g 0.02 00017, 00047
   C 12:0 F12:0 g 0.02 00017, 00047
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.25 00017, 00047
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 3.92 00017, 00047
   C 17:0 F17:0 g 0.06 00017, 00047
   C 18:0 F18:0 g 2.32 00017, 00047
   C 20:0 F20:0 g 0.03 00017, 00047
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 6.16 00017, 00047
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.37 00017, 00047
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 5.64 00017, 00047
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.12 00017, 00047
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 1.58 00017, 00047
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.48 00017, 00047
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.45 00017, 00047
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.03 00017, 00047
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.10 00017, 00047
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.10 00017, 00047
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.03 00017, 00047
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.03 00017, 00047
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 52 00017, 00047
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 1045 00017, 00047
Alanin ALA mg 1313 00017, 00047
Valin VAL mg 1117 00017, 00047
Leucin LEU mg 1796 00017, 00047
Isoleucin ILE mg 1045 00017, 00047
Serin SER mg 902 00017, 00047
Threonin THR mg 1069 00017, 00047
Lysin LYS mg 574 00017, 00047
Asparagová kyselina ASP mg 2110 00017, 00047
Glutamová kyselina GLU mg 3374 00017, 00047
Arginin ARG mg 1480 00017, 00047
Cystein CYS mg 334 00017, 00047
Methionin MET mg 610 00017, 00047
Fenylalanin PHE mg 882 00017, 00047
Tyrosin TYR mg 954 00017, 00047
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 951 00017, 00047
Prolin PRO mg 806 00017, 00047


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0275 Maso vepřové, krkovice bez kosti, syrová (separovatelný tuk 10 %)
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
030 MASO (ZE SAVCŮ JINÝCH NEŽ MOŘSKÝCH) (MM) (CCPR) [A0737]
ČERVENÉ MASO (EUROFIR) [A0794]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1000 VÝROBKY Z VEPŘOVÉHO MASA (USDA SR) [A1280]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PRASE [B1136]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE, S ODDĚLITELNÝM TUKEM [C0269]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky