Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Maso vepřové, plec bez kosti, kolena a kůže, syrová (separovatelný tuk 3 %)

FCDB ID 0268

Maso vepřové, plec bez kosti, kolena a kůže, syrová (separovatelný tuk 3 %)

Pork, shoulder, separable lean and 3% separable fat, raw

Maso vepřové, plec bez kosti, kolena a kůže, syrová (separovatelný tuk 3 %)

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 556 kJ
Energetická hodnota (kcal) 133 kcal
Tuky celkové 6.1 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.57 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 19.5 g
Sůl 0.1 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0150 A0459 A0633 A0714 A0726 A0737 A0794 A1022 A1258 A1280 B1136 C0269 E0150 F0003 G0003 H0001 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024 R0499

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01RG#F20.A07QM$F20.A07QR

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 556 00017, 00047
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 133 00017, 00047
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 19.5 00017, 00047
   Dusík celkový NT g 3.1 00017, 00047
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 6.1 00017, 00047
Sacharidy celkové CHOT g 0 00017, 00047
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00017, 00047
   Vláknina potravy FIBT g 0 00017, 00047
Voda celková WATER g 73.3 00017, 00047
Ethanol ALC g 0 00017, 00047
Popel ASH g 1.1 00017, 00047
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.93 00017, 00047
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.16 00017, 00047
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 6.4 00017, 00047
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.91 00017, 00047
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.48 00017, 00047
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00017, 00047
Vitamin A VITA RE 2 00017, 00047
   Retinol RETOL μg 2 00017, 00047
   beta-karoten CARTB μg 0 00017, 00047
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.49 00017, 00047
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.49 00017, 00047
Minerální látky        
Sodík NA mg 56 00017, 00047
Hořčík MG mg 25 00017, 00047
Fosfor P mg 214 00017, 00047
Draslík K mg 341 00017, 00047
Vápník CA mg 5 00017, 00047
Železo FE mg 0.9 00017, 00047
Měď CU mg
Zinek ZN mg 3.09 00017, 00047
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.57 00017, 00047
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g 0.01 00017, 00047
   C 12:0 F12:0 g 0.01 00017, 00047
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0.08 00017, 00047
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g 1.44 00017, 00047
   C 17:0 F17:0 g 0.02 00017, 00047
   C 18:0 F18:0 g 0.80 00017, 00047
   C 20:0 F20:0 g 0.01 00017, 00047
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.58 00017, 00047
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.17 00017, 00047
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 2.35 00017, 00047
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.05 00017, 00047
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.44 00017, 00047
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.41 00017, 00047
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.39 00017, 00047
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.03 00017, 00047
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00017, 00047
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00017, 00047
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0.01 00017, 00047
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0.01 00017, 00047
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 55 00017, 00047
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 985 00017, 00047
Alanin ALA mg 1252 00017, 00047
Valin VAL mg 1086 00017, 00047
Leucin LEU mg 1759 00017, 00047
Isoleucin ILE mg 1029 00017, 00047
Serin SER mg 864 00017, 00047
Threonin THR mg 1016 00017, 00047
Lysin LYS mg 727 00017, 00047
Asparagová kyselina ASP mg 2055 00017, 00047
Glutamová kyselina GLU mg 3344 00017, 00047
Arginin ARG mg 1441 00017, 00047
Cystein CYS mg 392 00017, 00047
Methionin MET mg 603 00017, 00047
Fenylalanin PHE mg 862 00017, 00047
Tyrosin TYR mg 909 00017, 00047
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 800 00017, 00047
Prolin PRO mg 782 00017, 00047


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0268 Maso vepřové, plec bez kosti, kolena a kůže, syrová (separovatelný tuk 3 %)
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
24 ČERVENÉ MASO A MASNÉ VÝROBKY (EFG) [A0714]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
030 MASO (ZE SAVCŮ JINÝCH NEŽ MOŘSKÝCH) (MM) (CCPR) [A0737]
ČERVENÉ MASO (EUROFIR) [A0794]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1000 VÝROBKY Z VEPŘOVÉHO MASA (USDA SR) [A1280]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PRASE [B1136]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, BEZ KŮŽE, S ODDĚLITELNÝM TUKEM [C0269]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky