Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Hořčice kremžská

FCDB ID 0265

Hořčice kremžská

Mustard, with horseradish Krems-type

Hořčice kremžská

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 545 kJ
Energetická hodnota (kcal) 130 kcal
Tuky celkové 6.6 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 12.4 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 4.5 g
Sůl 1.9 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0179 A0463 A0637 A0663 A0722 A0735 A0858 A1183 A1272 B2069 C0133 E0119 F0001 G0001 H0212 H0227 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A044K#F04.A00QK

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 545 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 130 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 4.5 T0264
   Dusík celkový NT g 0.7 00012
Tuky celkové [FACF:0.920] FAT g 6.6 T0264
Sacharidy celkové CHOT g 14.1 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 12.4 00012
   Vláknina potravy FIBT g 1.7 T0264
Voda celková WATER g 71.7 T0264
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 3.1 T0264
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.10 T0264
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.20 T0264
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 T0264
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 T0264
   beta-karoten CARTB μg 0 T0264
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 1.8 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 1.8 T0264
Minerální látky        
Sodík NA mg 760 T0264
Hořčík MG mg 117 T0264
Fosfor P mg 170 T0264
Draslík K mg 165 T0264
Vápník CA mg 95 T0264
Železo FE mg 0.9 T0264
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 1.9 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.82 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.82 T0264
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 T0264
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0265 Hořčice kremžská
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] KOŘENÍCÍ PŘÍPRAVEK NEBO ČALAMÁDA (US CFR) [A0179]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
15 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0663]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
KOŘENÍCÍ PŘÍPRAVEK (EUROFIR) [A0858]
50171800 - OMÁČKY/POMAZÁNKY/DIPY/KOŘENÍCÍ PŘÍPRAVKY (GS1 GPC) [A1183]
0200 KOŘENÍ A BYLINY (USDA SR) [A1272]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] HOŘČICE [B2069]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, SE SLUPKOU, S KLÍČKEM [C0133]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] POLOTUHÁ FORMA S HLADKOU KONZISTENCÍ [E0119]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY METODY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY NEZNÁMÉ [G0001]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU ZELENINOU [H0212]
S PŘIDANÝMI AROMATY, KOŘENÍM NEBO BYLINAMI [H0227]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky