Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Koření, zázvor, mletý

FCDB ID 0263

Koření, zázvor, mletý

Spices, ginger, ground

Zingiber officinale

Koření, zázvor, mletý

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1400 kJ
Energetická hodnota (kcal) 333 kcal
Tuky celkové 4.7 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 59.4 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 7.1 g
Sůl 0.1 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0113 A0463 A0637 A0689 A0722 A0735 A0857 A1170 A1252 A1272 B1265 C0305 E0122 F0014 G0003 H0138 J0001 K0001 M0159 M0197 N0001 P0024 R0489

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01AB#F28.A07LA

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1400 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 333 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 7.1 00020
   Dusík celkový NT g 1.1 00012
Tuky celkové [FACF:0.800] FAT g 4.7 00020
Sacharidy celkové CHOT g 71.9 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 59.4 00012
   Vláknina potravy FIBT g 12.5 00041
Voda celková WATER g 11.3 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 5.0 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.05 00041
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.19 00041
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 7.0 00041
Vitamin A VITA RE 7 00012
   Retinol RETOL μg 0 00041
   beta-karoten CARTB μg 88 00041
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 18.02 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 18.02 00041
Minerální látky        
Sodík NA mg 32 00041
Hořčík MG mg 99 00020
Fosfor P mg 148 00041
Draslík K mg 1343 00041
Vápník CA mg 116 00041
Železo FE mg 5.4 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 1.02 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 1.02 00041
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0263 Koření, zázvor, mletý
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] KOŘENÍ NEBO BYLINA (US CFR) [A0113]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
028 KOŘENÍ (HS) (CCPR) [A0689]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
BYLINY NEBO KOŘENÍ (EUROFIR) [A0857]
10000049 - BYLINY/KOŘENÍ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1170]
0840000 - KOŘENÍ, KOŘENY NEBO ODDENKY (ES) [A1252]
0200 KOŘENÍ A BYLINY (USDA SR) [A1272]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] ZÁZVOR [B1265]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ODDENEK [C0305]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NEBO DEZINTEGROVANÝ [E0122]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALICÍ MÉDIUM NEZNÁMÉ [K0001]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] LEPENKOVÁ NEBO PAPÍROVÁ KRABICE [M0159]
VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0197]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] TROPICKÁ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0489]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky