Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Koření, paprika, sladká, mletá

FCDB ID 0262

Koření, paprika, sladká, mletá

Spices, paprika, dried

Capsicum

Koření, paprika, sladká, mletá

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1344 kJ
Energetická hodnota (kcal) 325 kcal
Tuky celkové 13.8 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.98 g
Sacharidy využitelné 13.7 g
  Cukry celkové 11.4 g
Bílkoviny celkové 15.0 g
Sůl 0.07 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1344 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 325 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 15.0 00012
   Dusík celkový NT g 2.4 00070
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 13.8 00070
Sacharidy celkové CHOT g 56.9 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 13.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 43.2 00070
Voda celková WATER g 7.9 00070
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 6.4 00070
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.65 00041
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 1.74 00041
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 71.1 00041
Vitamin A VITA RE 2637 00012
   Retinol RETOL μg 0 00041
   beta-karoten CARTB μg 27679 00041
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 29.83 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 29.83 00041
Minerální látky        
Sodík NA mg 28 00070
Hořčík MG mg 185 00041
Fosfor P mg 345 00041
Draslík K mg 2344 00041
Vápník CA mg 177 00041
Železo FE mg 23.6 00041
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.07 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 11.4 00012
   Fruktosa FRUS g 7.7 00070
   Glukosa GLUS g 3.0 00070
   Laktosa LACS g 0 00070
   Maltosa MALS g 0 00070
   Sacharosa SUCS g 0.7 00070
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.98 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00070
   C 6:0 F6:0 g 0 00070
   C 8:0 F8:0 g 0 00070
   C 10:0 F10:0 g 0 00070
   C 12:0 F12:0 g 0.02 00070
   C 13:0 F13:0 g 0 00070
   C 14:0 F14:0 g 0.07 00070
   C 15:0 F15:0 g 0 00070
   C 16:0 F16:0 g 1.51 00070
   C 17:0 F17:0 g 0 00070
   C 18:0 F18:0 g 0.38 00070
   C 20:0 F20:0 g 0 00070
   C 22:0 F22:0 g 0 00070
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.87 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00070
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.05 00070
   C 17:1 F17:1 g 0 00070
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.82 00070
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00070
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00070
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 9.33 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 9.09 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 9.09 00070
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00070
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00070
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.24 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.24 00070
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00070
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00070
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00070
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00070
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0262 Koření, paprika, sladká, mletá
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] KOŘENÍ NEBO BYLINA (US CFR) [A0113]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
028 KOŘENÍ (HS) (CCPR) [A0689]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
BYLINY NEBO KOŘENÍ (EUROFIR) [A0857]
10000049 - BYLINY/KOŘENÍ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1170]
0820000 - KOŘENÍ, PLODY A BOBULE (ES) [A1249]
0200 KOŘENÍ A BYLINY (USDA SR) [A1272]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PAPRIKA PÁLIVÁ [B1643]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PLOD, SLUPKA NEUVEDENA, S JÁDREM, PECKOU NEBO SEMENY [C0163]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] JEMNĚ MLETÝ [E0106]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
POTRAVINA MODIFIKOVANÁ [H0141]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALICÍ MÉDIUM NEZNÁMÉ [K0001]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ VAK NEBO SÁČEK [M0166]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky