FCDB ID 0261
Koření, muškátový oříšek
Spices, nutmeg, whole
Myristica fragrans

Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 2020 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 489 | kcal |
Tuky celkové | 36.3 | g |
Nasycené mastné kyseliny | g | |
Sacharidy využitelné | 23.1 | g |
Cukry celkové | g | |
Bílkoviny celkové | 7.1 | g |
Sůl | 0 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0113 A0463 A0637 A0689 A0722 A0735 A0857 A1170 A1248 A1272 B1214 C0132 E0122 F0001 G0003 H0138 J0001 K0001 M0120 M0197 N0001 P0024 R0499Popis potraviny kódy FoodEX2
A018JObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 2020 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 489 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 7.1 | 00020 |
Dusík celkový | NT | g | 1.1 | 00012 |
Tuky celkové [FACF:0.000] | FAT | g | 36.3 | 00020 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 43.9 | 00012 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 23.1 | 00012 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 20.8 | 00041 |
Voda celková | WATER | g | 9.9 | 00020 |
Ethanol | ALC | g | 0 | 00000 |
Popel | ASH | g | 2.8 | 00020 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | 0.34 | 00041 |
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | 0.06 | 00041 |
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | ||
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | 3.0 | 00041 |
Vitamin A | VITA | RE | 1 | 00012 |
Retinol | RETOL | μg | 0 | 00041 |
beta-karoten | CARTB | μg | 16 | 00041 |
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | 0.53 | 00012 |
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | 0.53 | 00020 |
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 16 | 00041 |
Hořčík | MG | mg | 183 | 00041 |
Fosfor | P | mg | 213 | 00041 |
Draslík | K | mg | 350 | 00041 |
Vápník | CA | mg | 184 | 00041 |
Železo | FE | mg | 3.0 | 00041 |
Měď | CU | mg | ||
Zinek | ZN | mg | ||
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | ||
Sůl | NACL | g | 0 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | ||
Fruktosa | FRUS | g | ||
Glukosa | GLUS | g | ||
Laktosa | LACS | g | ||
Maltosa | MALS | g | ||
Sacharosa | SUCS | g | ||
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | ||
C 4:0 | F4:0 | g | ||
C 6:0 | F6:0 | g | ||
C 8:0 | F8:0 | g | ||
C 10:0 | F10:0 | g | ||
C 12:0 | F12:0 | g | ||
C 13:0 | F13:0 | g | ||
C 14:0 | F14:0 | g | ||
C 15:0 | F15:0 | g | ||
C 16:0 | F16:0 | g | ||
C 17:0 | F17:0 | g | ||
C 18:0 | F18:0 | g | ||
C 20:0 | F20:0 | g | ||
C 22:0 | F22:0 | g | ||
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | ||
C 14:1 | F14:1CN5 | g | ||
C 16:1 | F16:1CN7 | g | ||
C 17:1 | F17:1 | g | ||
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | ||
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | ||
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | ||
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | ||
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0.38 | 00012 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0.38 | 00020 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | ||
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | ||
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | ||
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | ||
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | ||
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | ||
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | ||
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | ||
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | ||
Cholesterol | CHORL | mg | 0 | 00000 |
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |