Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Koření, muškátový oříšek

FCDB ID 0261

Koření, muškátový oříšek

Spices, nutmeg, whole

Myristica fragrans

Koření, muškátový oříšek

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2020 kJ
Energetická hodnota (kcal) 489 kcal
Tuky celkové 36.3 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 23.1 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 7.1 g
Sůl 0 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2020 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 489 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 7.1 00020
   Dusík celkový NT g 1.1 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 36.3 00020
Sacharidy celkové CHOT g 43.9 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 23.1 00012
   Vláknina potravy FIBT g 20.8 00041
Voda celková WATER g 9.9 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.8 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.34 00041
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.06 00041
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 3.0 00041
Vitamin A VITA RE 1 00012
   Retinol RETOL μg 0 00041
   beta-karoten CARTB μg 16 00041
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.53 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.53 00020
Minerální látky        
Sodík NA mg 16 00041
Hořčík MG mg 183 00041
Fosfor P mg 213 00041
Draslík K mg 350 00041
Vápník CA mg 184 00041
Železo FE mg 3.0 00041
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.38 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.38 00020
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0261 Koření, muškátový oříšek
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] KOŘENÍ NEBO BYLINA (US CFR) [A0113]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
028 KOŘENÍ (HS) (CCPR) [A0689]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
BYLINY NEBO KOŘENÍ (EUROFIR) [A0857]
10000049 - BYLINY/KOŘENÍ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1170]
0800000 - KOŘENÍ (ES) [A1248]
0200 KOŘENÍ A BYLINY (USDA SR) [A1272]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] MUŠKÁTOVÝ OŘECH [B1214]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO, S ODSTRANĚNOU SLUPKOU, S KLÍČKEM [C0132]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NEBO DEZINTEGROVANÝ [E0122]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALICÍ MÉDIUM NEZNÁMÉ [K0001]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PAPÍROVÝ VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0120]
VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0197]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky