Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Salát jarní, trh

FCDB ID 0026

Salát jarní, trh

Salad, spring, retail

Salát jarní, trh

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 498 kJ
Energetická hodnota (kcal) 120 kcal
Tuky celkové 9.6 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 2.9 g
Sůl 1.1 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 498 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 120 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 2.9 00012
   Dusík celkový NT g 0.5 00010
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 9.6 00011
Sacharidy celkové CHOT g 5.5 00012
   Sacharidy využitelné CHO g
   Vláknina potravy FIBT g
Voda celková WATER g 79.6 00011
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.4 00010
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.09 00011
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.04 00011
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 0.8 00011
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.17 00011
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 3.1 00009
Vitamin A VITA RE 18 00012
   Retinol RETOL μg 0 00010
   beta-karoten CARTB μg 220 00010
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.71 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.71 00010
Minerální látky        
Sodík NA mg 448 00011
Hořčík MG mg 16 00011
Fosfor P mg 56 00011
Draslík K mg 204 00011
Vápník CA mg 40 00011
Železo FE mg 0.5 00011
Měď CU mg 0.04 00011
Zinek ZN mg 0.29 00011
Selen SE μg
Jód ID μg 1.5 00011
Sůl NACL g 1.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0026 Salát jarní, trh
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SALÁT - POKRM (US CFR) [A0208]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
15 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (VÍCESLOŽKOVÉ) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0663]
15 ZELENINA KROMĚ BRAMBOR (EFG) [A0705]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
SALÁT- POKRM (EUROFIR) [A0866]
10000289 - VÝROBKY NA BÁZI ZELENINY - K PŘÍMÉ KONZUMACI (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1121]
0240000 - ZELENINA BRUKVOVITÁ (ES) [A1231]
2200 POKRMY, HLAVNÍ A VEDLEJŠÍ CHODY (USDA SR) [A1292]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BRUKVOVITÉ DRUHY [B3372]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] CELÁ ROSTLINA NEBO VĚTŠINOU VYUŽÍVANÉ ČÁSTI [C0150]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NEBO DEZINTEGROVANÝ [E0122]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ OŠETŘENÝ, VÍCESLOŽKOVÝ, ROZDÍLNÉ STUPNĚ OŠETŘENÍ [F0023]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANÝMI VONNÝMI NEBO CHUŤOVÝMI LÁTKAMI [H0117]
S PŘIDANÝM VEJCEM [H0186]
OKYSELENÝ [H0200]
S PŘIDANÝM ROSTLINNÝM TUKEM NEBO OLEJEM [H0263]
S PŘIDANOU KUKUŘICÍ [H0320]
S PŘIDANOU CIBULÍ [H0349]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] ČESKÁ REPUBLIKA [R0515]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005] PŘIPRAVENÉ V RESTAURACI NEBO V RYCHLÉM OBČERSTVENÍ [Z0119]
Umístit potravinu do schránky