Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Koření, tymián, sušený

FCDB ID 0258

Koření, tymián, sušený

Spices, thyme, dried

Thymus vulgaris

Koření, tymián, sušený

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1180 kJ
Energetická hodnota (kcal) 285 kcal
Tuky celkové 7.4 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 27.0 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 9.1 g
Sůl 0.1 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1180 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 285 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 9.1 00041
   Dusík celkový NT g 1.5 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 7.4 00041
Sacharidy celkové CHOT g 64.0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 27.0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 37.0 00041
Voda celková WATER g 7.8 00041
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 11.7 00041
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.51 00041
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.40 00041
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 50.0 00041
Vitamin A VITA RE 190 00012
   Retinol RETOL μg 0 00041
   beta-karoten CARTB μg 2264 00041
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 7.48 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 7.48 00041
Minerální látky        
Sodík NA mg 55 00041
Hořčík MG mg 220 00041
Fosfor P mg 201 00041
Draslík K mg 814 00041
Vápník CA mg 1890 00041
Železo FE mg 123.6 00041
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.50 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.50 00041
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0258 Koření, tymián, sušený
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] KOŘENÍ NEBO BYLINA (US CFR) [A0113]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
05 BYLINY A KOŘENÍ (CCPR) [A0653]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
BYLINY NEBO KOŘENÍ (EUROFIR) [A0857]
10000049 - BYLINY/KOŘENÍ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1170]
0800000 - KOŘENÍ (ES) [A1248]
0200 KOŘENÍ A BYLINY (USDA SR) [A1272]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] TYMIÁN [B1199]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] CELÁ ROSTLINA NEBO VĚTŠINOU VYUŽÍVANÉ ČÁSTI [C0150]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NEBO DEZINTEGROVANÝ [E0122]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] NEZNÁMÉ POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0001]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] SUŠENÝ TEPLEM [J0117]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALICÍ MÉDIUM NEZNÁMÉ [K0001]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PAPÍROVÝ VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0120]
VAK, PYTEL NEBO SÁČEK [M0197]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky