FCDB ID 0258
Koření, tymián, sušený
Spices, thyme, dried
Thymus vulgaris

Obsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Hodnota | Jednotka |
---|---|---|
Energetická hodnota (kJ) | 1180 | kJ |
Energetická hodnota (kcal) | 285 | kcal |
Tuky celkové | 7.4 | g |
Nasycené mastné kyseliny | g | |
Sacharidy využitelné | 27.0 | g |
Cukry celkové | g | |
Bílkoviny celkové | 9.1 | g |
Sůl | 0.1 | g |
Popis potraviny kódy LanguaL
A0113 A0463 A0637 A0653 A0722 A0735 A0857 A1170 A1248 A1272 B1199 C0150 E0122 F0001 G0003 H0138 J0117 K0001 M0120 M0197 N0001 P0024 R0499Popis potraviny kódy FoodEX2
A017QObsah ve 100 g jedlého podílu
Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu | Kód EuroFIR | Jednotka | Hodnota | Citace |
---|---|---|---|---|
Nutrienty základní | ||||
Energetická hodnota (kJ) | ENERC | kJ | 1180 | 00012 |
Energetická hodnota (kcal) | ENERC | kcal | 285 | 00012 |
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] | PROT | g | 9.1 | 00041 |
Dusík celkový | NT | g | 1.5 | 00012 |
Tuky celkové [FACF:0.000] | FAT | g | 7.4 | 00041 |
Sacharidy celkové | CHOT | g | 64.0 | 00012 |
Sacharidy využitelné | CHO | g | 27.0 | 00012 |
Vláknina potravy | FIBT | g | 37.0 | 00041 |
Voda celková | WATER | g | 7.8 | 00041 |
Ethanol | ALC | g | 0 | 00000 |
Popel | ASH | g | 11.7 | 00041 |
Vitaminy | ||||
Vitamin B1 (thiamin) | THIA | mg | 0.51 | 00041 |
Vitamin B2 (riboflavin) | RIBF | mg | 0.40 | 00041 |
Niacin ekvivalent | NIAEQ | NE | ||
Niacin | NIA | mg | ||
Foláty celkové | FOL | μg | ||
Kyselina pantothenová | PANTAC | mg | ||
Vitamin B6 (pyridoxin) | PYRXN | mg | ||
Vitamin B12 | VITB12 | μg | ||
Vitamin C | VITC | mg | 50.0 | 00041 |
Vitamin A | VITA | RE | 190 | 00012 |
Retinol | RETOL | μg | 0 | 00041 |
beta-karoten | CARTB | μg | 2264 | 00041 |
Vitamin D | VITD | μg | ||
Vitamin E | VITE | ATE | 7.48 | 00012 |
alfa - tokoferol | TOCPHA | mg | 7.48 | 00041 |
Minerální látky | ||||
Sodík | NA | mg | 55 | 00041 |
Hořčík | MG | mg | 220 | 00041 |
Fosfor | P | mg | 201 | 00041 |
Draslík | K | mg | 814 | 00041 |
Vápník | CA | mg | 1890 | 00041 |
Železo | FE | mg | 123.6 | 00041 |
Měď | CU | mg | ||
Zinek | ZN | mg | ||
Selen | SE | μg | ||
Jód | ID | μg | ||
Sůl | NACL | g | 0.1 | 00012 |
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny | ||||
Cukry celkové | SUGAR | g | ||
Fruktosa | FRUS | g | ||
Glukosa | GLUS | g | ||
Laktosa | LACS | g | ||
Maltosa | MALS | g | ||
Sacharosa | SUCS | g | ||
Škrob | STARCH | g | ||
Organické kyseliny | OA | g | ||
Polyoly | POLY | g | ||
Mastné kyseliny a cholesterol | ||||
Nasycené mastné kyseliny | FASAT | g | ||
C 4:0 | F4:0 | g | ||
C 6:0 | F6:0 | g | ||
C 8:0 | F8:0 | g | ||
C 10:0 | F10:0 | g | ||
C 12:0 | F12:0 | g | ||
C 13:0 | F13:0 | g | ||
C 14:0 | F14:0 | g | ||
C 15:0 | F15:0 | g | ||
C 16:0 | F16:0 | g | ||
C 17:0 | F17:0 | g | ||
C 18:0 | F18:0 | g | ||
C 20:0 | F20:0 | g | ||
C 22:0 | F22:0 | g | ||
Mononenasycené mastné kyseliny | FAMS | g | ||
C 14:1 | F14:1CN5 | g | ||
C 16:1 | F16:1CN7 | g | ||
C 17:1 | F17:1 | g | ||
C 18:1, n-9 | F18:1CN9 | g | ||
C 20:1, n-11 | F20:1CN11 | g | ||
C 22:1, n-9 | F22:1CN9 | g | ||
Polynenasycené mastné kyseliny | FAPU | g | ||
n-6 mastné kyseliny | FACN6 | g | 0.50 | 00012 |
C 18:2, n-6 | F18:2CN6 | g | 0.50 | 00041 |
C 18:3, n-6 | F18:3CN6 | g | ||
C 20:4, n-6 | F20:4CN6 | g | ||
n-3 mastné kyseliny | FACN3 | g | ||
C 18:3, n-3 | F18:3CN3 | g | ||
C 20:5, n-3 (EPA) | F20:5CN3 | g | ||
C 22:5, n-3 (DPA) | F22:5CN3 | g | ||
C 22:6, n-3 (DHA) | F22:6CN3 | g | ||
Trans- mastné kyseliny | FATRN | g | ||
C 18:1, n-9 trans | F18:1TN9 | g | ||
C 18:2, n-6 trans | F18:2 TTN6 | g | ||
Cholesterol | CHORL | mg | 0 | 00000 |
Aminokyseliny | ||||
Glycin | GLY | mg | ||
Alanin | ALA | mg | ||
Valin | VAL | mg | ||
Leucin | LEU | mg | ||
Isoleucin | ILE | mg | ||
Serin | SER | mg | ||
Threonin | THR | mg | ||
Lysin | LYS | mg | ||
Asparagová kyselina | ASP | mg | ||
Glutamová kyselina | GLU | mg | ||
Arginin | ARG | mg | ||
Cystein | CYS | mg | ||
Methionin | MET | mg | ||
Fenylalanin | PHE | mg | ||
Tyrosin | TYR | mg | ||
Tryptofan | TRP | mg | ||
Histidin | HIS | mg | ||
Prolin | PRO | mg |