Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Droždí sušené

FCDB ID 0252

Droždí sušené

Yeast, baker´s, dried

Droždí sušené

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1419 kJ
Energetická hodnota (kcal) 339 kcal
Tuky celkové 6.4 g
  Nasycené mastné kyseliny 2.43 g
Sacharidy využitelné 12.9 g
  Cukry celkové 4.6 g
Bílkoviny celkové 43.8 g
Sůl 0.20 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0129 A0346 A0428 A0467 A0722 A0735 A0852 A1235 A1288 B1345 C0247 E0150 F0003 G0003 H0138 J0116 K0003 M0166 N0036 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A049A#F28.A07KG

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1419 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 339 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 43.8 00012
   Dusík celkový NT g 7.0 00070
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 6.4 00070
Sacharidy celkové CHOT g 40.2 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 12.9 00012
   Vláknina potravy FIBT g 27.3 00070
Voda celková WATER g 3.7 00070
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 5.3 00070
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 12.00 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 3.92 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00036
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00004
   beta-karoten CARTB μg 0 00004
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 80 00070
Hořčík MG mg 230 00020
Fosfor P mg 1900 00020
Draslík K mg 1410 00020
Vápník CA mg 50 00020
Železo FE mg 17.6 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.20 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 4.6 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00070
   Glukosa GLUS g 0 00070
   Laktosa LACS g 0 00070
   Maltosa MALS g 0 00070
   Sacharosa SUCS g 4.6 00070
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 2.43 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00070
   C 6:0 F6:0 g 0 00070
   C 8:0 F8:0 g 0 00070
   C 10:0 F10:0 g 0 00070
   C 12:0 F12:0 g 0 00070
   C 13:0 F13:0 g 0 00070
   C 14:0 F14:0 g 0.02 00070
   C 15:0 F15:0 g 0 00070
   C 16:0 F16:0 g 1.46 00070
   C 17:0 F17:0 g 0 00070
   C 18:0 F18:0 g 0.95 00070
   C 20:0 F20:0 g 0 00070
   C 22:0 F22:0 g 0 00070
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.77 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00070
   C 16:1 F16:1CN7 g 1.06 00070
   C 17:1 F17:1 g 0 00070
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.71 00070
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00070
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00070
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.91 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.82 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.82 00070
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00070
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00070
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.09 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.09 00070
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00070
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00070
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00070
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00070
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0252 Droždí sušené
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] RAFINOVANÉ NEBO ČÁSTEČNĚ RAFINOVANÉ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (US CFR) [A0129]
KYPŘICÍ LÁTKA (ES) [A0346]
KYPŘÍCÍ LÁTKA (CODEX) [A0428]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (EUROFIR) [A0852]
0280000 - HOUBY (ES) [A1235]
1800 PEKAŘSKÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1288]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KVASINKA [B1345]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ČÁST ŘASY NEBO HOUBY [C0247]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ VAK NEBO SÁČEK [M0166]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky