Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Droždí lisované

FCDB ID 0251

Droždí lisované

Yeast, baker´s, compressed

Droždí lisované

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 437 kJ
Energetická hodnota (kcal) 105 kcal
Tuky celkové 2.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.42 g
Sacharidy využitelné 0.2 g
  Cukry celkové 0.1 g
Bílkoviny celkové 14.4 g
Sůl 0.05 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 437 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 105 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 14.4 00012
   Dusík celkový NT g 2.3 00070
Tuky celkové [FACF:0.956] FAT g 2.7 00070
Sacharidy celkové CHOT g 11.3 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 0.2 00012
   Vláknina potravy FIBT g 11.1 00070
Voda celková WATER g 69.8 00070
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.8 00070
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.95 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 2.19 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00036
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00002
   beta-karoten CARTB μg 0 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.20 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 19 00070
Hořčík MG mg 71 00020
Fosfor P mg 486 00020
Draslík K mg 594 00020
Vápník CA mg 36 00020
Železo FE mg 3.8 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.05 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0.1 00012
   Fruktosa FRUS g 0 00070
   Glukosa GLUS g 0 00070
   Laktosa LACS g 0 00070
   Maltosa MALS g 0 00070
   Sacharosa SUCS g 0.1 00070
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.42 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00070
   C 6:0 F6:0 g 0 00070
   C 8:0 F8:0 g 0 00070
   C 10:0 F10:0 g 0 00070
   C 12:0 F12:0 g 0 00070
   C 13:0 F13:0 g 0 00070
   C 14:0 F14:0 g 0.02 00070
   C 15:0 F15:0 g 0 00070
   C 16:0 F16:0 g 0.26 00070
   C 17:0 F17:0 g 0 00070
   C 18:0 F18:0 g 0.14 00070
   C 20:0 F20:0 g 0 00070
   C 22:0 F22:0 g 0 00070
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 2.10 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00070
   C 16:1 F16:1CN7 g 1.07 00070
   C 17:1 F17:1 g 0 00070
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.03 00070
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00070
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00070
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.08 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.06 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.06 00070
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00070
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00070
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.02 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.02 00070
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00070
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00070
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00070
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00070
Cholesterol CHORL mg 0 00020
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0251 Droždí lisované
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] RAFINOVANÉ NEBO ČÁSTEČNĚ RAFINOVANÉ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (US CFR) [A0129]
KYPŘICÍ LÁTKA (ES) [A0346]
KYPŘÍCÍ LÁTKA (CODEX) [A0428]
OSTATNÍ POTRAVINY (CIAA) [A0467]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY (EUROFIR) [A0852]
0280000 - HOUBY (ES) [A1235]
1800 PEKAŘSKÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1288]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KVASINKA [B1345]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ČÁST ŘASY NEBO HOUBY [C0247]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] NEZNÁMÝ FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0001]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PAPÍROVÝ OBAL [M0173]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PAPÍR NEBO LEPENKA [N0043]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] GEOGRAFICKÉ UMÍSTĚNÍ NEBO OBLAST NEZNÁMÉ [R0001]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky