Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Sůl jedlá

FCDB ID 0249

Sůl jedlá

Salt, table

Sůl jedlá

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 0 kJ
Energetická hodnota (kcal) 0 kcal
Tuky celkové 0 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 0 g
Sůl 97.1 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 0 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 0 00012
Bílkoviny celkové [NCF:0.00] PROT g 0 00000
   Dusík celkový NT g 0 00000
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 0 00000
Sacharidy celkové CHOT g 0 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 0.5 00002
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 99.5 00002
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0 00000
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0 00000
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00000
Vitamin A VITA RE 0 00000
   Retinol RETOL μg 0 00000
   beta-karoten CARTB μg 0 00000
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0 00000
Minerální látky        
Sodík NA mg 38850 00002
Hořčík MG mg 265 00023
Fosfor P mg 8 00023
Draslík K mg 116 00023
Vápník CA mg 19 00036
Železo FE mg 0.02 00023
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 97.1 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0 00000
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0249 Sůl jedlá
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] SŮL NEBO NÁHRADA SOLI (US CFR) [A0134]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CIAA) [A0463]
SOLI A KOŘENÍ, POLÉVKY, OMÁČKY A SALÁTY, BÍLKOVINNÉ VÝROBKY ATD. (CCFAC) [A0637]
32 OSTATNÍ POTRAVINY (EFG) [A0722]
12 OSTATNÍ POTRAVINY (EUROCODE2) [A0735]
OCHUCOVACÍ PROSTŘEDKY NEBO EXTRAKTY (EUROFIR) [A0856]
50170000 - OCHUCOVADLA/KONZERVANTY/EXTRAKTY (GS1 GPC) [A1165]
0200 KOŘENÍ A BYLINY (USDA SR) [A1272]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] CHLORID SODNÝ [B1655]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] NEVYUŽITELNÁ ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0005]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] JEMNĚ MLETÝ [E0106]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky