Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Lečo zeleninové, sterilované

FCDB ID 0248

Lečo zeleninové, sterilované

Lecho, vegetable, sterilized

Lečo zeleninové, sterilované

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 138 kJ
Energetická hodnota (kcal) 33 kcal
Tuky celkové 0.6 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 5.3 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 1.1 g
Sůl 0.6 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0152 A0629 A0662 A0705 A0731 A0860 A1182 A1230 A1281 B1250 C0140 E0152 F0014 G0003 H0173 H0200 J0123 K0003 M0194 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A00HP#F28.A07HZ$F04.A0DMX$F04.A00JA

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 138 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 33 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 1.1 00020
   Dusík celkový NT g 0.2 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 0.6 00020
Sacharidy celkové CHOT g 6.2 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 5.3 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0.9 00023
Voda celková WATER g 91.2 00020
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.9 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.04 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.05 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 44.5 00020
Vitamin A VITA RE 12 00012
   Retinol RETOL μg 0 00020
   beta-karoten CARTB μg 144 00020
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 222 00020
Hořčík MG mg 13 00020
Fosfor P mg 24 00020
Draslík K mg 235 00020
Vápník CA mg 18 00020
Železo FE mg 1.0 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.6 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.06 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.06 00020
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00020
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0248 Lečo zeleninové, sterilované
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] ZELENINA NEBO ZELENINOVÝ VÝROBEK (US CFR) [A0152]
OVOCE A ZELENINA (CCFAC) [A0629]
14 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ POTRAVINY (JEDNOTLIVÉ SLOŽKY) ZE SUROVINY ROSTLINNÉHO PŮVODU (CCPR) [A0662]
15 ZELENINA KROMĚ BRAMBOR (EFG) [A0705]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
CHUTNEY NEBO NAKLÁDANÝ VÝROBEK OBVYKLE NA BÁZI ZELENINY (EUROFIR) [A0860]
10000616 - NAKLÁDANÁ ZELENINA/ČALAMÁDY/CHUTNEY/OLIVY RŮZNÁ BALENÍ (GS1 GPC) [A1182]
0230000 - ZELENINA PLODOVÁ (ES) [A1230]
1100 ZELENINA A ZELENINOVÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1281]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PAPRIKA ZELENÁ NEBO ČERVENÁ [B1250]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] PLOD, SE SLUPKOU, S JÁDREM, PECKOU NEBO SEMENY [C0140]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NA KOUSKY [E0152]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] SOLENÝ [H0173]
OKYSELENÝ [H0200]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] STERILACE TEPLEM [J0123]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLECHOVKA, LÁHEV NEBO SKLENICE [M0194]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky