Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Hřib smrkový, sušený

FCDB ID 0245

Hřib smrkový, sušený

Boletus edible, dried

Boletus edulis

Hřib smrkový, sušený

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1360 kJ
Energetická hodnota (kcal) 321 kcal
Tuky celkové 3.1 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 31.7 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 37.7 g
Sůl 0 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0257 A0455 A0650 A0705 A0731 A0825 A0991 A1235 A1281 B1467 C0247 E0150 F0003 G0003 H0138 J0116 K0003 M0001 N0001 P0024 R0499

Popis potraviny kódy FoodEX2

A00TG#F28.A07KG

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1360 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 321 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 37.7 00039
   Dusík celkový NT g 6.0 00012
Tuky celkové [FACF:0.770] FAT g 3.1 00039
Sacharidy celkové CHOT g 39.2 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 31.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 7.5 00020
Voda celková WATER g 12.6 00039
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 7.4 00039
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.98 00036
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 3.78 00036
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00036
Vitamin A VITA RE 0 00012
   Retinol RETOL μg 0 00036
   beta-karoten CARTB μg 0 00036
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0 T0244
Minerální látky        
Sodík NA mg 14 00020
Hořčík MG mg 102 00020
Fosfor P mg 649 00020
Draslík K mg 2969 00020
Vápník CA mg 94 00020
Železo FE mg 69.7 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.31 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.31 00036
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0245 Hřib smrkový, sušený
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] VÝROBEK Z OVOCE NEBO ZELENINY (EUROFIR) [A0833]
OVOCE A ZELENINA (CIAA) [A0455]
02 ZELENINA (CCPR) [A0650]
15 ZELENINA KROMĚ BRAMBOR (EFG) [A0705]
08 ZELENINA A VÝROBKY Z NÍ (EUROCODE2) [A0731]
ZELENINA NEBO ZELENINOVÝ VÝROBEK (EUROFIR) [A0825]
0000206 - OVOCE - UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A0991]
0280000 - HOUBY (ES) [A1235]
1100 ZELENINA A ZELENINOVÉ VÝROBKY (USDA SR) [A1281]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] HOUBA JEDLÁ [B1467]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] ČÁST ŘASY NEBO HOUBY [C0247]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] VODA ODSTRANĚNA [H0138]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] DEHYDRATOVANÝ NEBO SUŠENÝ [J0116]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky