Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 10.25

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Játra, tresčí v oleji a vlastní šťávě

FCDB ID 0243

Játra, tresčí v oleji a vlastní šťávě

Liver, cod, in own oil and grease

Játra, tresčí v oleji a vlastní šťávě

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 2470 kJ
Energetická hodnota (kcal) 600 kcal
Tuky celkové 64.4 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 1.0 g
  Cukry celkové g
Bílkoviny celkové 4.2 g
Sůl 1.5 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 2470 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 600 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 4.2 00020
   Dusík celkový NT g 0.7 00012
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 64.4 00020
Sacharidy celkové CHOT g 1.0 00004
   Sacharidy využitelné CHO g 1.0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 28.4 00012
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 2.0 00020
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.07 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.47 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00004
Vitamin A VITA RE 5100 00012
   Retinol RETOL μg 5100 00004
   beta-karoten CARTB μg 0 00004
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 20 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 20 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 589 00004
Hořčík MG mg 51 00020
Fosfor P mg 209 00020
Draslík K mg 110 00020
Vápník CA mg 37 00020
Železo FE mg 2.6 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 1.5 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.93 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.93 00004
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 235 00004
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0243 Játra, tresčí v oleji a vlastní šťávě
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MOŘŠTÍ ŽIVOČICHOVÉ NEBO VÝROBKY Z NICH (US CFR) [A0267]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CIAA) [A0460]
RYBY A RYBÍ VÝROBKY (CCFAC) [A0634]
27 RYBY A MOŘSKÉ PRODUKTY (EFG) [A0717]
04 RYBY A RYBÍ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0727]
042 RYBY MOŘSKÉ ) (CCPR) [A0747]
MOŘSKÉ PRODUKTY (EUROFIR) [A0803]
10000018 - RYBY UPRAVENÉ/ZPRACOVANÉ (TRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1143]
1100000 -11. RYBY, VÝROBKY Z RYB, KORÝŠI, MĚKKÝŠI A OSTATNÍ MOŘŠTÍ A SLADKOVODNÍ ŽIVOČICHOVÉ (ES) [A1265]
1500 VÝROBKY Z RYB, KORÝŠŮ A MĚKKÝŠŮ (USDA SR) [A1285]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] TRESKA [B1423]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] JÁTRA [C0176]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] DĚLENÝ NA KOUSKY [E0152]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] STERILACE TEPLEM [J0123]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BALENÝ V ROSTLINNÉM TUKU NEBO OLEJI [K0021]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] KOVOVÁ NÁDOBA [M0151]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky