Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Kachna domácí, maso, s kůží

FCDB ID 0238

Kachna domácí, maso, s kůží

Duck, domesticated, meat and skin, raw

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.72
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1650 kJ
Energetická hodnota (kcal) 400 kcal
Tuky celkové 39.3 g
  Nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 11.5 g
Sůl 0.2 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0273 A0459 A0633 A0715 A0726 A0741 A0795 A1022 A1258 A1275 B1316 C0267 E0150 F0003 G0003 H0003 J0003 K0003 M0001 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01SR#F20.A07QQ

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.72
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1650 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 400 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 11.5 00004
   Dusík celkový NT g 1.8 00012
Tuky celkové [FACF:0.940] FAT g 39.3 00004
Sacharidy celkové CHOT g 0 00004
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 48.5 00012
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.7 00004
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.20 00004
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.21 00004
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00004
Vitamin A VITA RE 51 00012
   Retinol RETOL μg 51 00004
   beta-karoten CARTB μg 0 00004
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 86 00004
Hořčík MG mg 22 00004
Fosfor P mg 139 00004
Draslík K mg 297 00004
Vápník CA mg 11 00004
Železo FE mg 1.2 00004
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.2 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g
   Glukosa GLUS g
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g
   Sacharosa SUCS g
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g
   C 15:0 F15:0 g
   C 16:0 F16:0 g
   C 17:0 F17:0 g
   C 18:0 F18:0 g
   C 20:0 F20:0 g
   C 22:0 F22:0 g
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 4.69 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 4.69 00004
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 76 00004
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0238 Kachna domácí, maso, s kůží
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] DRŮBEŽ NEBO DRŮBEŽÍ VÝROBEK (US CFR) [A0273]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
25 DRŮBEŽ A VÝROBKY Z DRŮBEŽE (EFG) [A0715]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
036 DRŮBEŽÍ MASO (VČETNĚ HOLUBÍHO MASA) (PM) (CCPR) [A0741]
DRŮBEŽÍ MASO (EUROFIR) [A0795]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0500 DRŮBEŽÍ VÝROBKY (USDA SR) [A1275]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KACHNA [B1316]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, BEZ KOSTI, S KŮŽÍ [C0267]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] BEZ POUŽITÍ KONZERVACE [J0003]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky