Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Droby kuřecí

FCDB ID 0233

Droby kuřecí

Chicken, giblets, raw

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 493 kJ
Energetická hodnota (kcal) 117 kcal
Tuky celkové 4.4 g
  Nasycené mastné kyseliny 1.32 g
Sacharidy využitelné 1.40 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 18.0 g
Sůl 0.20 g

Popis potraviny kódy LanguaL

A0273 A0459 A0633 A0716 A0726 A0743 A0796 A1022 A1258 A1275 B1198 C0218 E0150 F0003 G0003 H0003 J0001 K0003 M0001 N0001 P0024

Popis potraviny kódy FoodEX2

A01QR#F27.A01XZ$F27.A01ZC$F27.A020F

Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 493 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 117 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 18.0 00012
   Dusík celkový NT g 2.88 00072
Tuky celkové [FACF:0.741] FAT g 4.4 00072
Sacharidy celkové CHOT g 1.40 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 1.40 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 75.0 00072
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.2 00072
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.09 00041
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.99 00041
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 16.2 00041
Vitamin A VITA RE 2657 00012
   Retinol RETOL μg 2657 00041
   beta-karoten CARTB μg
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE
   alfa - tokoferol TOCPHA mg
Minerální látky        
Sodík NA mg 79 00072
Hořčík MG mg 18 00041
Fosfor P mg 197 00041
Draslík K mg 228 00041
Vápník CA mg 10 00041
Železo FE mg 5.9 00041
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.20 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 1.32 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00072
   C 6:0 F6:0 g 0 00072
   C 8:0 F8:0 g 0 00072
   C 10:0 F10:0 g 0 00072
   C 12:0 F12:0 g 0 00072
   C 13:0 F13:0 g 0 00072
   C 14:0 F14:0 g 0.02 00072
   C 15:0 F15:0 g 0 00072
   C 16:0 F16:0 g 0.89 00072
   C 17:0 F17:0 g 0 00072
   C 18:0 F18:0 g 0.40 00072
   C 20:0 F20:0 g 0 00072
   C 22:0 F22:0 g 0 00072
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.42 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00072
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.13 00072
   C 17:1 F17:1 g 0 00072
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.29 00072
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00072
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00072
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.46 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.44 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.44 00072
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00072
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00072
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.03 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.03 00072
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00072
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00072
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00072
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00072
Cholesterol CHORL mg 262 00041
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0233 Droby kuřecí
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] DRŮBEŽ NEBO DRŮBEŽÍ VÝROBEK (US CFR) [A0273]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
26 VNITŘNOSTI (EFG) [A0716]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
038 DRŮBEŽ, JEDLÉ VNITŘNOSTI Z DRŮBEŽE (CCPR) [A0743]
VNITŘNOSTI (EUROFIR) [A0796]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0500 DRŮBEŽÍ VÝROBKY (USDA SR) [A1275]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] BROILER NEBO FRYER [B1198]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] VNITŘNOSTI [C0218]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] BEZ ÚPRAVY [H0003]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1