Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Maso kuřecí, stehno, s kůží

FCDB ID 0229

Maso kuřecí, stehno, s kůží

Chicken, leg, with skin, raw

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.71
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 791 kJ
Energetická hodnota (kcal) 189 kcal
Tuky celkové 13.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 3.87 g
Sacharidy využitelné 0 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 17.2 g
Sůl 0.22 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 0.71
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 791 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 189 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 17.2 00012
   Dusík celkový NT g 2.8 00064
Tuky celkové [FACF:0.945] FAT g 13.5 00064
Sacharidy celkové CHOT g 0 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 0 00012
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 68.4 00064
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 0.9 00041
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.07 00041
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.16 00041
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00041
Vitamin A VITA RE 37 00012
   Retinol RETOL μg 37 00041
   beta-karoten CARTB μg 0 00004
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.44 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.44 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 86 00064
Hořčík MG mg 21 00041
Fosfor P mg 149 00041
Draslík K mg 253 00012
Vápník CA mg 14 00012
Železo FE mg 2.6 00012
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.22 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 3.87 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00064
   C 6:0 F6:0 g 0 00064
   C 8:0 F8:0 g 0 00064
   C 10:0 F10:0 g 0 00064
   C 12:0 F12:0 g 0 00064
   C 13:0 F13:0 g 0 00064
   C 14:0 F14:0 g 0.09 00064
   C 15:0 F15:0 g 0 00064
   C 16:0 F16:0 g 2.90 00064
   C 17:0 F17:0 g 0 00064
   C 18:0 F18:0 g 0.83 00064
   C 20:0 F20:0 g 0 00064
   C 22:0 F22:0 g 0 00064
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 6.52 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00064
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.68 00064
   C 17:1 F17:1 g 0 00064
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 5.79 00064
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.05 00064
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00064
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 2.27 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 2.08 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 2.04 00064
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00064
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0 00064
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.19 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.20 00064
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00064
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00064
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00012
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00064
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00064
Cholesterol CHORL mg 83 00041
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0229 Maso kuřecí, stehno, s kůží
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] DRŮBEŽ NEBO DRŮBEŽÍ VÝROBEK (US CFR) [A0273]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
25 DRŮBEŽ A VÝROBKY Z DRŮBEŽE (EFG) [A0715]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
036 DRŮBEŽÍ MASO (VČETNĚ HOLUBÍHO MASA) (PM) (CCPR) [A0741]
DRŮBEŽÍ MASO (EUROFIR) [A0795]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
0500 DRŮBEŽÍ VÝROBKY (USDA SR) [A1275]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] KUŘE [B1457]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] KOSTERNÍ SVALOVINA, S KOSTÍ, S KŮŽÍ [C0265]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010] KONTINENTÁLNÍ KLIMATICKÁ ZÓNA [R0499]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1