Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 10.25

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Játra vepřová

FCDB ID 0204

Játra vepřová

Liver, pig, raw

Játra vepřová

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 496 kJ
Energetická hodnota (kcal) 118 kcal
Tuky celkové 2.7 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.42 g
Sacharidy využitelné 3.9 g
  Cukry celkové 0 g
Bílkoviny celkové 19.4 g
Sůl 0.3 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 496 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 118 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 19.4 00012
   Dusík celkový NT g 3.1 00068
Tuky celkové [FACF:0.741] FAT g 2.7 00068
Sacharidy celkové CHOT g 3.9 00000
   Sacharidy využitelné CHO g 3.9 00000
   Vláknina potravy FIBT g 0 00000
Voda celková WATER g 72.6 00068
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 1.4 00068
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.33 00020
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 3.65 00020
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 27.6 00020
Vitamin A VITA RE 12238 00012
   Retinol RETOL μg 12237 00020
   beta-karoten CARTB μg 11 00002
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.2 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.2 00004
Minerální látky        
Sodík NA mg 97 00068
Hořčík MG mg 24 00020
Fosfor P mg 353 00020
Draslík K mg 317 00020
Vápník CA mg 8 00020
Železo FE mg 15.3 00020
Měď CU mg
Zinek ZN mg
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 0.3 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 0 00000
   Fruktosa FRUS g 0 00000
   Glukosa GLUS g 0 00000
   Laktosa LACS g 0 00000
   Maltosa MALS g 0 00000
   Sacharosa SUCS g 0 00000
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.42 00012
   C 4:0 F4:0 g 0 00068
   C 6:0 F6:0 g 0 00068
   C 8:0 F8:0 g 0 00068
   C 10:0 F10:0 g 0 00068
   C 12:0 F12:0 g 0 00068
   C 13:0 F13:0 g 0 00068
   C 14:0 F14:0 g 0.02 00068
   C 15:0 F15:0 g 0 00068
   C 16:0 F16:0 g 0.04 00068
   C 17:0 F17:0 g 0 00068
   C 18:0 F18:0 g 0.36 00068
   C 20:0 F20:0 g 0 00068
   C 22:0 F22:0 g 0 00068
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 0.70 00012
   C 14:1 F14:1CN5 g 0 00068
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.04 00068
   C 17:1 F17:1 g 0 00068
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 0.65 00068
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0 00068
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00068
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.43 00012
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.42 00012
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.27 00068
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g 0 00068
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g 0.15 00068
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.02 00012
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.02 00068
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g 0 00068
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g 0 00068
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00000
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g 0 00000
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g 0 00000
Cholesterol CHORL mg 308 00020
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg
Alanin ALA mg
Valin VAL mg
Leucin LEU mg
Isoleucin ILE mg
Serin SER mg
Threonin THR mg
Lysin LYS mg
Asparagová kyselina ASP mg
Glutamová kyselina GLU mg
Arginin ARG mg
Cystein CYS mg
Methionin MET mg
Fenylalanin PHE mg
Tyrosin TYR mg
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg
Prolin PRO mg


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0204 Játra vepřová
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] MASO NEBO MASNÝ VÝROBEK (ZE SAVCŮ) (US CFR) [A0150]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CIAA) [A0459]
MASO A MASNÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0633]
26 VNITŘNOSTI (EFG) [A0716]
03 MASO A MASNÉ VÝROBKY (EUROCODE2) [A0726]
032 JEDLÉ VNITŘNOSTI (SAVCŮ) (MO) (CCPR) [A0739]
VNITŘNOSTI (EUROFIR) [A0796]
10000009 - MASO/DRŮBEŽ/ZVĚŘ/ŽÁBOVITÍ - NEUPRAVENÉ/NEZPRACOVANÉ (NETRVANLIVÉ) (GS1 GPC) [A1022 ]
1010000 - MASO (ES) [A1258]
1000 VÝROBKY Z VEPŘOVÉHO MASA (USDA SR) [A1280]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PRASE [B1136]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] JÁTRA [C0176]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, PŘIROZENÝ TVAR [E0150]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] TEPELNĚ NEOŠETŘENÝ [F0003]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY BEZ POUŽITÍ KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY [G0003]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] APLIKACE ÚPRAVY NEZNÁMÁ [H0001]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVOVANÝ CHLAZENÍM [J0131]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] PLASTOVÝ VAK NEBO SÁČEK [M0166]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] PLAST [N0036]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky