Centrum pro databázi složení potravin | Databáze složení potravin ČR, verze 9.24

Nacházíte se zde: Úvodní stránka » Potraviny » Dalamánek

FCDB ID 0203

Dalamánek

Bread bun, Dalamánek

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Hodnota Jednotka
Energetická hodnota (kJ) 1220 kJ
Energetická hodnota (kcal) 289 kcal
Tuky celkové 3.5 g
  Nasycené mastné kyseliny 0.25 g
Sacharidy využitelné 54.7 g
  Cukry celkové 3.6 g
Bílkoviny celkové 6.9 g
Sůl 2.4 g
Umístit potravinu do schránky

Obsah ve 100 g jedlého podílu

Koeficient pro jedlý podíl 1
Název nutrientu Kód EuroFIR Jednotka Hodnota Citace
Nutrienty základní        
Energetická hodnota (kJ) ENERC kJ 1220 00012
Energetická hodnota (kcal) ENERC kcal 289 00012
Bílkoviny celkové [NCF:6.25] PROT g 6.9 00012
   Dusík celkový NT g 1.1 00050
Tuky celkové [FACF:0.000] FAT g 3.5 00050
Sacharidy celkové CHOT g 60.1 00012
   Sacharidy využitelné CHO g 54.7 00012
   Vláknina potravy FIBT g 5.4 00050
Voda celková WATER g 26.4 00050
Ethanol ALC g 0 00000
Popel ASH g 3.1 00050
Vitaminy        
Vitamin B1 (thiamin) THIA mg 0.11 00050
Vitamin B2 (riboflavin) RIBF mg 0.08 00050
Niacin ekvivalent NIAEQ NE
   Niacin NIA mg 1.6 00050
Foláty celkové FOL μg
Kyselina pantothenová PANTAC mg 0.49 00050
Vitamin B6 (pyridoxin) PYRXN mg 0.09 00050
Vitamin B12 VITB12 μg
Vitamin C VITC mg 0 00000
Vitamin A VITA RE 0 00000
   Retinol RETOL μg 0 00000
   beta-karoten CARTB μg 0 00000
Vitamin D VITD μg
Vitamin E VITE ATE 0.94 00012
   alfa - tokoferol TOCPHA mg 0.94 00050
Minerální látky        
Sodík NA mg 956 00050
Hořčík MG mg 27 00050
Fosfor P mg 112 00050
Draslík K mg 165 00050
Vápník CA mg 93 00050
Železo FE mg 1.2 00050
Měď CU mg
Zinek ZN mg 0.8 00050
Selen SE μg
Jód ID μg
Sůl NACL g 2.4 00012
Cukry, škrob, polyoly, organické kyseliny        
Cukry celkové SUGAR g 3.6 00012
   Fruktosa FRUS g 0.3 00063
   Glukosa GLUS g 0.1 00063
   Laktosa LACS g
   Maltosa MALS g 3.2 00063
   Sacharosa SUCS g 0 00063
Škrob STARCH g
Organické kyseliny OA g
Polyoly POLY g
Mastné kyseliny a cholesterol        
Nasycené mastné kyseliny FASAT g 0.25 00050
   C 4:0 F4:0 g
   C 6:0 F6:0 g
   C 8:0 F8:0 g
   C 10:0 F10:0 g
   C 12:0 F12:0 g 0 00050
   C 13:0 F13:0 g
   C 14:0 F14:0 g 0 00050
   C 15:0 F15:0 g 0 00050
   C 16:0 F16:0 g 0.18 00050
   C 17:0 F17:0 g 0 00050
   C 18:0 F18:0 g 0.05 00050
   C 20:0 F20:0 g 0.01 00050
   C 22:0 F22:0 g 0.01 00050
Mononenasycené mastné kyseliny FAMS g 1.20 00050
   C 14:1 F14:1CN5 g
   C 16:1 F16:1CN7 g 0.01 00050
   C 17:1 F17:1 g
   C 18:1, n-9 F18:1CN9 g 1.17 00050
   C 20:1, n-11 F20:1CN11 g 0.02 00050
   C 22:1, n-9 F22:1CN9 g 0 00050
Polynenasycené mastné kyseliny FAPU g 0.81 00050
n-6 mastné kyseliny FACN6 g 0.62 00050
   C 18:2, n-6 F18:2CN6 g 0.62 00050
   C 18:3, n-6 F18:3CN6 g
   C 20:4, n-6 F20:4CN6 g
n-3 mastné kyseliny FACN3 g 0.19 00050
   C 18:3, n-3 F18:3CN3 g 0.19 00050
   C 20:5, n-3 (EPA) F20:5CN3 g
   C 22:5, n-3 (DPA) F22:5CN3 g
   C 22:6, n-3 (DHA) F22:6CN3 g
Trans- mastné kyseliny FATRN g 0 00050
   C 18:1, n-9 trans F18:1TN9 g
   C 18:2, n-6 trans F18:2 TTN6 g
Cholesterol CHORL mg 0 00000
Aminokyseliny        
Glycin GLY mg 319 00050
Alanin ALA mg 277 00050
Valin VAL mg 357 00050
Leucin LEU mg 590 00050
Isoleucin ILE mg 300 00050
Serin SER mg 414 00050
Threonin THR mg 254 00050
Lysin LYS mg 248 00050
Asparagová kyselina ASP mg 399 00050
Glutamová kyselina GLU mg 2687 00050
Arginin ARG mg 331 00050
Cystein CYS mg 332 00050
Methionin MET mg 115 00050
Fenylalanin PHE mg 426 00050
Tyrosin TYR mg 194 00050
Tryptofan TRP mg
Histidin HIS mg 184 00050
Prolin PRO mg 920 00050


Přehled přiřazených deskriptorů LanguaL ™ pro potravinu:

0203 Dalamánek
Sledovaná vlastnost potraviny Přiřazený deskriptor
A. TYP VÝROBKU [A0361] CHLÉB (US CFR) [A0178]
PEKAŘSKÉ VÝROBKY (CIAA) [A0458]
PEKAŘSKÉ VÝROBKY (CCFAC) [A0632]
01 CHLÉB A ROHLÍKY/HOUSKY (EFG) [A0691]
06 ZRNINY A VÝROBKY ZE ZRNIN (EUROCODE2) [A0729]
078 PRŮMYSLOVĚ VYROBENÉ VÍCESLOŽKOVÉ CEREÁLNÍ VÝROBKY (CCPR) [A0768]
CHLÉB (EUROFIR) [A0817]
10000164 - CHLÉB (NETRVANLIVÝ) (GS1 GPC) [A0945]
0500000 - 5. CEREÁLIE/OBILOVINY (ES) [A1240]
2000 CEREÁLNÍ ZRNINY A TĚSTOVINY (USDA SR) [A1290]
B. POTRAVINÁŘSKÉ SUROVINY [B1564] PŠENICE [B1312]
C. ČÁST ROSTLINY NEBO ZVÍŘETE [C0116] SEMENO [C0155]
E. FYZIKÁLNÍ STAV, TVAR NEBO FORMA [E0113] CELÝ, TVAR DOSAŽENÝ FORMOVÁNÍM [E0147]
F. POUŽITÍ TEPELNÉHO OŠETŘENÍ [F0011] PLNĚ TEPELNĚ OŠETŘENÝ [F0014]
G. POSTUPY KUCHYŇSKÉ ÚPRAVY PEČENÝ V TROUBĚ [G0005]
H. POUŽITÉ OŠETŘENÍ [H0111] S PŘIDANOU VODOU [H0148]
S PŘIDANÝM ROSTLINNÝM TUKEM NEBO OLEJEM [H0263]
S PŘIDANÝM ŽITEM [H0337]
S PŘIDANÝM DROŽDÍM [H0753]
J. KONZERVAČNÍ METODY [J0107] KONZERVAČNÍ METODA NEZNÁMÁ [J0001]
K. BALICÍ MÉDIUM [K0020] BEZ POUŽITÍ BALICÍHO MÉDIA [K0003]
M. NÁDOBA NEBO OBAL [M0100] NEZNÁMÁ NÁDOBA NEBO OBAL [M0001]
N. POVRCHY PŘICHÁZEJÍCÍ DO STYKU S POTRAVINAMI [N0010] NEZNÁMÝ POVRCH V KONTAKTU S POTRAVINOU [N0001]
P. SKUPINA SPOTŘEBITELŮ/VÝŽIVOVÝ ÚČEL/TVRZENÍ NA OBALU [P0032] POTRAVINY PRO VÝŽIVU LIDÍ , BEZ SPECIFIKACE VĚKU [P0024]
R. GEOGRAFICKÁ MÍSTA A ÚZEMÍ [R0010]
Z. DOPLŇUJÍCÍ VLASTNOSTI POTRAVIN [Z0005]
Umístit potravinu do schránky

Fotogalerie

1
1